26
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Otomotiv fuarında, ziyaretçi rekoru

Anadolu'da açılan en büyük fuar olma özelliğini taşıyan Samsun Otomotiv 2005 Fuarı'nı, 6 günde 35 bin kişi ziyaret ederek rekor kırdı.

Samsun'da, 16 otomobil firmasının biraraya gelerek 2004'te kurduğu, bugün 18 üyesi bulunan Samsun Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (SOYS) tarafından düzenlenen ve 6 gün açık kalan Samsun Otomotiv 2005 Fuarı sona erdi. Çadır, güvenlik, temizlik, tanıtım, nakliye gibi giderlerinin 110 bin dolar olduğu öğrenilen fuarı, 6 günde 35 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

Sahilyolu Sevgi Park yanında 5 bin 700 metrekarelik alan üzerinde kurulan Samsun Otomotiv 2005 Fuarı, Anadolu'da açılan en büyük fuar olma özelliğini de taşıyor. Otomotiv sektöründeki son gelişmeler ve yeni modellerin tanıtıldığı fuarda, SOYS'un kurucusu ve üyesi olan firmaların bayiliğini yaptığı, Nissan, Ford, Fıat, Toyota, Opel ve Chevrolet, Peugeot, Honda, Renault, Volkswagen, Seat, KIA, Iveco, Otokar, Mercedes, Cıtroen, Tata, Dacıa, Scanıa, Dodge, BMC ve Mıtsubıshı marka otomobil, minibüs, midibüs, kamyonet ve kamyonlar tanıtıldı.

Fuar alanı yetmediği için yan sanayi ve aksesuar firmalarını fuara alamadıklarını dile getiren SOYS Başkanı Recep Asal, "Amacımız Samsun ekonomisine ve kültürel yapısına katkıda bulunmak ve eski bir fuar şehri olan Samsun'a yineden bunu kazandırmaktır. Amasya, Sinop, Ordu ve Tokat illerinden hafta sonu çok sayıda ziyaretçi geldi. Bu da Samsun'un ekonomik anlamda biraz olsun canlanmasını sağladı. Bu yıl standlardaki kalite oldukça yüksekti. Her yıl geleneksel olarak bu fuarı açmayı düşünüyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2005 Pazartesi 11:41:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?