4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Samsun'a eğitim kampüsü

Samsun Ticaret Borsası’nın katkılarıyla hayata geçirilecek olan Canik Eğitim Kampüsü içerisinde anaokulu, ilköğretim okulu, Anadolu Öğretmen Lisesi, Çok Programlı Lise, Kız Meslek Lisesi, Denizcilik Anadolu Lisesi ve düz lise ile kız ve erkek öğrenci yurtları bulunacak.
4 yıldır atıl olarak duran tekel depolarının, Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilerek Canik Eğitim Kampüsü’ne dönüştürülüyor oluşuyla iligili olarak açıklama yapan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Teşkilatlandırma Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Canik halkına seçim meydanlarında eğitim ile ilgili verdikleri sözleri, Canik Eğitim Kampüsü ile yerine getirdiklerini söyledi.

 Eğitimin çok önemli olduğunu ve Samsun’daki eğitim kalitesini yükseltmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile başlattıkları Eğitime Yüzde 100 Destek kampanyası ile bunu da başardıklarını dile getiren Demir, "Canik Eğitim Kampüsü’nün devreye girmesiyle başta Canik Beldesi olmak üzere Samsun’un eğitim kalitesi yükselecek. Canik Eğitim Kampüsü, içinde barındırdığı bir çok eğitim yuvası ile bilgili ve kültürlü gençliğin yetişmesine vesile olacaktır" dedi.


Samsun’daki eğitim kalitesinin, Eğitime Yüzde 100 Destek kampanyası ile arttığını dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın ise, "İnşaatına başlayacağımız Canik Eğitim Kampüsü ile eğitimde Türkiye’de söz sahibi olacağız" diye konuştu.


Tekel depolarının eğitim kampüsüne dönüştürülmesi ile Canik bölgesinde 6 bin öğrenci kapasiteli lise ve ilköğretim okulunun hayata geçirileceğinin altını çizen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu bir bölgede bulunan tekel depolarının eğitim yuvasına dönüştürülmesi, bölgemizdeki öğrencilerin şehre taşınmalarını önleyeceği gibi, şehirdeki okulların yoğunluğunun azalmasına da neden olacak. Tekel depolarının eğitim kampüsüne dönüşmesinin en önemli faydası ise yerel eğitimin ilk adımının burada atılmasıdır. Canik her şeyde olduğu gibi yerel eğitimde ilk adımın atılmasında da öncülük yapacaktır. Bölgemizde ilköğretim ve liseyi kapsayacak eğitim kampüsünün devreye girmesi, bölgemizin eğitim seviyesinin yükselmesine neden olacaktır. Bu da bizim en büyük isteğimizdir" şeklinde konuştu.


35 Dönüm arazi üzerine kurulu olan ve 10 bin metrekare inşaat alanı bulunan Tekel depolarının eğitim kampüsüne dönüştürülmesi ile ilgili 31 Ağustos’ta temel atma töreni düzenleneceği belirtildi.

SAMSUN (İHA) -
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2004 Pazar 10:20:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?