5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Samsun'a ihtisas fuarı

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi Komisyonu, Samsun'da ihtisas fuarı kurulması için incelemelerde bulundu.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) Samsun'da ihtisas fuarı kurulması talebi üzerine kente gelen Dünya Ticaret Merkezi Komisyonu incelemelerini tamamladı. Çalışmalar hakkında bilgi veren TSO Başkanı Adnan Sakoğlu, 1998 yılından bu yana yürütülen çalışmalar kapsamında komisyonun Samsun'a gelerek incelemelerde bulunduğunu söyledi. İhtisas fuarı kurulması için olumlu gelişmeler olduğunu belirten Sakoğlu, "Komisyonun görüşü olumlu. Proje kongre merkezi ve ihtisas fuarını kapsıyor. 1998 yılından beri projenin hayata geçirilmesi için çaba harcıyoruz. En sonunda ciddi bir gelişme oldu. Komisyon görüşünü İstanbul Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu'na taşıyacak, şayet olumlu bir karar çıkarsa protokol imzalayacağız. Ardından fuar kurulum çalışmalarını başlatacağız" dedi.

Şu an Antalya, Şanlıurfa, Gaziantep ve Samsun'un ihtisas fuarı talebi olduğunu dile getiren İstanbul Dünya Ticaret Merkezi Genel Müdürü Alparslan Baki Ertekin ise, "1982 yılından bu yana hizmet veren Dünya Ticaret Merkezi, dünyanın en büyük ticaret merkezi ve fuar alanına sahip. Şu an Trabzon ve Kayseri'de ihtisas fuarlarımız bulunuyor. Samsun'un talebini yönetim kurulu üyelerimiz inceledi. Kararı onlar verecektir" diye konuştu.

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Demirkol de, izlenimlerin olumlu olduğunu ve Samsun'da ihtisas fuarının kurulacağına inandıklarını kaydetti. Fuarın Batı Park'ta 60 bin metrekare alan üzerinde oluşturulmasının planlandığını dile getiren Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara ise, fuarın kent ekonomisine büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

.
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2006 Pazartesi 22:04:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?