5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Samsun'da 'Marka Yolculuğu'

Samsun'un sosyal, ekonomik ve tarihi açıdan marka değerlerini tespit etmek amacıyla 12 ilçede "Saha Çalışma Toplantıları" yapıldı. Alaçam ve Vezirköprü ilçelerinde gerçekleştirilecek Saha Çalışma Toplantıları'nın ardından; toplantılarda elde edilen verileri, belgeleri yerinde incelemek ve Samsun'un marka yolculuğu sürecinde nasıl kullanılacağını tespit etmek amacıyla "Alan Araştırma Çalışmaları"na başlanacak. 

AB Yerel Kalkınma Girişimleri Hibe Programı'ndan hibe almaya hak kazanan Samsun Şehrinin Marka Yolculuğu Projesi'nin saha çalışmaları kapsamında Proje Koordinatörü Mustafa Çakır ve proje çerçevesinde yapılacak logo, logo-type, slogan, sticker, katalog, bilboard, el ve A4 broşürü, tanıtım kitabı, CD içi kitapçık, tanıtım filmleri (Samsun, sanayi ve turizm) ve web sitesi için Samsun İl Özel İdaresi'nce açılan ihaleyi kazanan Blue Media Group'un yapım-yönetim ekibi ilçelerin değerlerini inceledi. 

Samsun'u, turizm ve yatırım imkanlarıyla bilinen merkez yapmayı hedefleyen projeyle ilgili saha çalışmalarının geleceği şekillendirecek stratejilerin belirlenmesi açısından önemli olduğuna dikkat çeken Samsun Şehrinin Marka Yolculuğu Projesi'nin Koordinatörü Mustafa Çakır, saha çalışmalarında elde edilecek her türlü bilginin projenin mutfak çalışmasında zenginlik oluşturacağını vurguladı. 

Saha çalışmalarının ilk etabında her ilçenin Kaymakamı, Belediye Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Ticaret Borsası Başkanı ve ilçenin gelişimine katkı veren diğer bileşenlerin katılımıyla toplantılar düzenlendiğini ifade eden Mustafa Çakır, "Samsun'u marka yapacak, yıldız yapacak değerleri araştırıyoruz. Gelecek öngörülerimizi yalnızca hedef kitlelerimizin beğenilerine göre değil, hayallerine göre de şekillendireceğiz. Bizim 'Yıldız Stratejilerimizi' oluşturacak bu yaklaşım, 'Marka Yolculuğu' süresince daha çok tercih edilen bir Samsun ve bunu uzun süre yaşatacak, diri, zinde tutacak anlayıştır. Bunu da ancak birlikte hareket etme fırsatları oluşturarak sağlayabiliriz. Bu nedenle her ilçemiz, her beldemiz ve her bireyle 'Marka Yolculuğu'muz sürecinde birlikte yürümeyi önemsiyoruz. Saha çalışmalarımızda sadece bizi marka yapacak değerleri tespit etmiyor aynı zamanda ortak akıllarla, geleceğe yönelik sinerji de oluşturuyoruz" dedi. 

İhaleyi kazanan Blue Media Group'un ilçelerde kaymakamların başkanlığında gerçekleştirilen toplantıların ardından Samsun'u marka yapacak değerleri yerinde tespite yönelik çalışmalar da yapacağını belirten Proje Koordinatörü Çakır, saha araştırmasının ikinci ayağını oluşturacak Alan Araştırma Çalışmaları'nın, ilk toplantılardan elde edilen verilerden yola çıkılarak, Blue Media Group'un yapım-yönetim ekibince yürütüleceğini kaydetti. 

Çakır, Samsun'u bölgesel ve uluslararası alanda sosyal ve ekonomik açıdan yıldızlaştırmayı hedeflediklerini ifade ederek, "Bu nedenle her ilçemizde ifade edilen ekonomik, sosyal ve tarihi değerin ne ile nasıl görüntüleneceğini içeren arazi çalışmaları hem mutfak çalışmalarına sağlam malzemelerin taşınması hem de kısa zamanda etkin bir çalışma ortaya konulması açısından önemli. Ayrıca, ilçelerde yapılan Saha Çalışma Toplantıları'nda kaymakamlarımız tarafından Samsun Şehrinin Marka Yolculuğu süresince her ilçeyle irtibatımızı sağlayacak bir kişi de görevlendirildi. Blue Media Group'un yapım-yönetim ekibi hangi değerin nasıl görüntüleneceği ile ilgili saha ve alan çalışmasını tamamladıktan sonra tanıtım filmleri, baskılı materyaller ile konsept oluşturmak için metin ve senaryo yazımını gerçekleştirecek" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2006 Pazar 11:10:21
Güncelleme :26 Eylül 2006 Salı 11:12:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?