4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Samsunlular şiire doydu

Samsun'un metropol beldelerinden İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Ramazan Günleri etkinliklerinde sahneye çıkan Sacit Onan ve Seyfullah Kartal, okudukları şiirlerle Samsunlulara duygu dolu anlar yaşattı. 

İlkadım Belediyesi'nin, Yabancılar Pazarı yanında kurduğu 10 bin metrekarelik dev iftar çadırında Seyfullah Kartal ve Sacit Onan sahne aldı. Seyfullah Kartal, Erdem Beyazıt' tan okuduğu "Son Söz" adlı şiirle vatandaşları duygulandırırken, Yunus Emre'den "Adı Güzel Kendi Güzel Muhammed" şiiriyle da manevi bir coşku yaşattı. Seyfullah Kartal, bugüne kadar bu kadar büyük bir organizasyonla ilk kez
karşılaştığını belirterek, bu güzel atmosferi oluşturan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve ekibine teşekkür ettiğini ifade etti. 

Seyfullah Kartal' dan sonra sahneye çıkan Devlet Sanatçısı olan ünlü seslendirmen ve yönetmen Sacit Onan da kendi çektiği klipler eşliğinde okuduğu şiirlerle çadırı dolduran kalabalığı adeta mest etti. Arif Nihat Asya'nın Peygamber Efendimize yazdığı Naat-ı Şerif'i okuyan Sacit Onan, çadıra dolduran kalabalıktan büyük bir alkış aldı. 

Sanatçı Sacit Onan, "Ramazan etkinlikleri kapsamında bizleri Samsun' a davet ederek, Samsunlularla buluşma imkanı veren İlkadım Belediyesi'ne ve değerli başkan Sayın Erdoğan Tok' a teşekkür ediyorum. Sanatçıya değer veren bir anlayış içinde böylesine büyük bir organizasyonla karşılaşmam beni çok şaşırttı ve bir o kadar da mutlu etti. 40 yıldır şiir okuyorum ve bir çok ilde programlar yaptım. Ama böylesine kusursuz bir organizasyonla ilk kez karşılaştım. Samsun' a bu güzellikleri kazandıran Sayın Erdoğan Tok kardeşime bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Program sonunda, seyirciler tarafından uzun süre alkışlanan sanatçılara Başkan Erdoğan Tok, Ramazan Günleri ve İlkadım anısına birer plaket takdim etti.
iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2006 Cuma 15:00:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Deniz çelebi IP: 88.252.1.xxx Tarih : 3.03.2007 13:04:36
Evet konsere bende gittim.Çok ama çok güzel bir organizasyondu.Ayrıca Seyfullah ağabide çok güzel şiir okudu.Aslında biz onu saatlerce dinleyebilirdik.Çok güzel şiir okuyor.Ayrıca İlkadım belediyesine de çok çok teşekkür ediyoruz.Bundan sonrada devamını bekliyoruz.