19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Samsun'u sel aldı

Samsun'da saat 20.20'de başlayan ve 24.00'e kadar devam eden sağanak yağış, şehirdeki hayatı felç etti. Özellikle Atakum Beldesi'nde zemin ve bodrum kattaki evleri su bastı.


Sağanak yağış sonucu evlerini su basan vatandaşlar gece karanlığında kovalarla suları boşaltmaya çalışırken, evlerinin önünde park halindeki çok sayıda araç da sular altında kaldı. Sokak aralarında gölcükler oluştu. Atakum'da yardım isteyen bir eve yardıma giden bir polis aracı, sularla kaplı yolda stop etti. Yardıma gelen polis aracına vatandaşlar yardım etti.

Bazı adreslerde belediye vidanjörleri de su boşaltma işine yardım ederken, vatandaşlar belediye ekiplerinin yetersizliğinden yakındı. Gece karanlığı, su baskınında vatandaşların büyük güçlük yaşamasına sebep oldu. Samsun'un birçok mahallesinde elektrik kesintisi yaşandı. Polis sık sık sürücüleri uyararak dikkatli olmalarını istedi.

Su baskınlarından dolayı büyük miktarda maddi hasarın meydana geldiği kaydedilirken, şu ana kadar herhangi bir yaralama ya da can kaybının olmadığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2005 Pazar 10:57:21
Güncelleme :29 Ağustos 2005 Pazartesi 10:48:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?