5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Silah bulmak kolay olmamalı!

Samsun Anadolu Lisesi'nde okuyan 17 yaşındaki Cihan Semizoğlu ve 16 yaşındaki Ahmet Genç'in ölmesinin yankıları sürüyor. Ölen gençlerden Ahmet Genç'in ailesine taziye ziyaretinde bulunan AK Parti'li Samsun Milletvekilleri'nden acılı anne Nur Genç acil çözüm istedi.

Genç ailesini Milletvekilleri Mustafa Çakır, Musa Uzunkaya ve Suat Kılıç ayrı ayrı ziyaret etti. Acılı anne Nur Genç, başsağlığı dileğinde bulunduktan sonra ayrılırken "Biz insanları seviyoruz, güzel çalışmalar var" diyen Milletvekili Mustafa Çakır'a, "O zaman bir şeyler yapın" çağrısında bulundu.

Nur Genç, Koç ve Sabancı topluluklarının silah olan hiçbir diziye reklam vermeme kararını sevinçle karşıladığını dile getirerek, "Şimdi o diziler yayından kalkacak. Bu çok sevindirici. Kalkmalı da. Çünkü tabanımız yetersiz. O dizileri çocuklarımız örnek alıyor. Silahlar kaldırılmalı. Şu an için acil yapılması gereken şeyler var. Niye havaalanında silahları alıyorlar da uçaktan indikten sonra teslim ediyorlar? Uçak farklı da yaşanılan diğer yerler farklı mı? O zaman uçakta da herkes silahla dursun. Silahlarla bu kadar adam vuruluyorsa sokaklarda uçak" dedi.

Acılı anne, Milletvekili Çakır'ın, "Eğitim, görgü, bilgi, kültür, bunların hepsi gerekiyor" demesi üzerine de, kendisinin şu an gençliğin barbarlığının önüne geçilmesi için acil tedbirler gerektiğini vurguladı. Milletvekili Çakır evden ayrılırken, Milletvekili Musa Uzunkaya taziye ziyaretine geldi. Ardından da Milletvekili Suat Kılıç, Nur Genç'e taziyede bulundu. Kılıç, çarpıcı açıklamalar yaparak, silahlara bu kadar rahat ulaşılamamasının gereğine dikkat çekti ve işin emniyete bakan tarafı bulunduğuna değindi.

Suat Kılıç, Türkiye'de asayiş olaylarının artmasıyla ilgili eğitimden kaynaklanan çok ciddi sorunlar bulunduğunu ifade ettikten sonra, "Ne yazık ki, gerekli ya da gereksiz herkesin üzerinde ruhsatlı ya da ruhsatsız silah var. Özelikle ruhsatsız, kaçak ya da fabrika dışı birtakım imalathanelerde üretilen silahlar çok kolay ulaşılabilir durumda. Silaha bu kadar rahat ulaşılamamalı. Son dönemlerde baktığımızda çocukların piyasadan silaha ulaşması ve istedikleri hadiseleri gerçekleştirmeleriyle karşılaşılıyor. Bu anlamda işin emniyete bakan tarafı var. Hadiseler yaşanmadan, çocuklarımız, insanlarımız ölmeden olayların önüne geçilmeli. Bu çocukların bıçağa, envai çeşit kesici ve ateşli silahlara ulaşamaması gerekiyor" açıklamasını yaptı. Oğlunun acısını yüreğine gömüp, Türkiye için silahsızlanma yönünde faaliyetlerin Samsun'dan tetiklenmesi ve ülkeye yayılması gerektiğine işaret eden Nur Genç, televizyon dizileriyle ilgili şu tespitte bulundu:

"Ben birtakım çocuklara 'sevgisiz' diyorum. Aileleri yeterince sevgi gösterip onlarla ilgilenmiyor. Belki ekonomik zorlukların da bunda etkisi var. Televizyonlara bakıyorlar. Bütün silahlı dizileri görüyorlar. Dizilerde herkes bir kere havuzlu villalarda yaşıyor. Hepsi koca koca ciplere biniyor. Bunlar insanları öldürüyor hiç cezalandırılmıyor. Üstüne üstlük kahraman oluyorlar. Bizim toplumumuz bu mu? Sokaktaki çocuk, 'Ben de onlar gibi olursam kahraman olurum' diye düşünüyor. Bu bizim çocuklarımız için geçerli değil. 9 şiddetindeki depremde çürük bina yıkılır ama olan topluma oluyor."
.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2006 Cumartesi 00:02:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?