19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Temeller atıldı

Samsun'un İlkadım Beldesi Hastanebaşı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki toplu konutların kaba inşaatının tamamlanmasının ardından, Selahiye Mahallesi toplu konut inşaatının da temelleri atıldı.

6 Eylül'de temelleri atılan ve 3 ay gibi çok kısa bir sürede inşa edilen 4 bloktan oluşan Hastanebaşı toplu konutlarında sona gelindi. 176 dairenin kaba inşaatının tamamlanmasıyla, 2 bloktan oluşacak Selahiye Mahallesi toplu konut inşaat çalışmalarına başlandı. Kentsel Dönüşüm Projesi sayesinde 176 dairelik Hastanebaşı toplu konutları ve 80 dairelik Selahiye toplu konutlarıyla İlkadım Beldesi'ne 256 dairelik modern bir konut alanı kazandırılmış oldu.
Eylül ayında beldede çağdaş yapılaşmanın ilk temelini attıklarını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Beldemiz uzun yıllardır çarpık yapılaşmayla karşı karşıya kalmıştır. Kentsel Dönüşüm Projesi beldemiz için çok büyük bir kazançtır. Çünkü çağdaş ve modern bir kentin temellerini atıyoruz. 2. Bulvar yolu güzergahı üzerinde kalan eğreti ve kötü binaların kalkması ve gelişmenin önünün açılması için son derece önemli bir yatırım. Şehircilik adına müthiş bir olay" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 15:00:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?