5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Türkiye'nin en büyük iftar çadırı

Samsun'un ilk kademe belediyelerinden İlkadım Belediyesi'nce 10 bin metre karelik alan hacmi bulunan ve aynı anda 5 bin kişinin iftar açabileceği Türkiye'nin en büyük iftar çadırını kurma çalışmaları tamamlandı. 

Hayırsever iş adamlarının katkılarıyla bu yıl 3.'sü düzenlenen 'İlkadım Belediyesi Ramazan Günleri' organizasyonunda, her gün maddi durumu zayıf 700 kişinin evine iftar yemekleri götürülecek. Ramazan ayı boyunca 400 bin kişinin katılması beklenen etkinlik, teravih namazından sonra kültür-sanat faaliyetleri ile devam edecek. 32 gün sürecek olan İlkadım Belediyesi Ramazan Etkinlikleri Programı'nda ulusal ve yerel birçok sanatçı konser verecek. Vatandaşların kaynaşması için sohbet ortamları düzenlenip sinema ile Hacivat ve Karagöz gösterileri yapılacak. 

İnsanların birlik ve beraberlik içinde kaynaşıp dayanışmalarını sağlamaya yönelik olarak geçekleştirilen etkinlikte, her gün ayrı bir sanatçı konser verecek. Ramazan'ın vazgeçilmez unsurlarından biri olan Hacivat ve Karagöz, bu yıl da insanları eğlendirmeye devam edecek. Uğur Işılak, Gökmen, Onur Şan, İzzet Altınmeşe, Berdan Mardini, Arif Şentürk, Uğur Murathan, Mehmet Akça, Murat Göğebakan, Kutsi,Mustafa Cihat, Özcan Güneşdoğdu, Murat Kekilli, Kıvırcık Ali, Ömer Karaoğlu, Ömer Tolga, Sami Savni Özer, Bedirhan Gökçe, Mustafa Keser, Cimilli İbo, ve Baha gibi ünlü isimler sahne alacak. Ayrıca Taygun Talipoğlu, Seyfullah Kartal ve Sacit Onan şiir dinletisi sunacak. Tasavvuf Musikisi sanatçısı Murat Tokaç'ın da sahne alacağı organizasyonda ünlü tiyatrocu Yalçın Özden de tiyatro oyunu sergileyecek. Etkinlik, semah gösterisi, aşıkların atışması ve Kur'an ziyafetiyle sona erecek. 

On bin metre karelik alan hacmi bulunan ve aynı anda 5 bin kişinin iftar açabildiği Türkiye'nin en büyük iftar çadırı olma özelliğini taşıyan dev çadırda değişik firmalar, ürünlerini sergileyip tanıtacak. İlkadım Belediyesi, hiçbir harcama yapmayacağı organizasyonun her akşamı, bir iş adamı tarafından karşılanacak. Kültür-sanat etkinliklerinin masrafları ise çadır içinde kurulu standların gelirinden sağlanılıyor. Geçen sene ikincisi yapılan etkinlikte yaklaşık 3 bin 500 bin kişi çadırda birlikte oruç açmıştı. Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) basın toplantısı düzenleyerek program hakkında bilgi veren İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Ramazan'ın anlamına uygun bir şekilde toplumun bütün birimlerini bir araya getirme düşüncesinden hareketle bu tür bir etkinlik düzenlemeye karar verdiklerini söyledi. Tok, "İnsanları bir araya getirerek eski Ramazan kültürünü yaşatmaya çalışıyoruz. Geçen yıllarda yaptığımız organizasyonlarda insanların ilgisinin büyük olduğunu gördük. Bizim hedefimizde zaten buydu. 'Nerede o eski Ramazanlar' diyenler, bu sene de mübarek ayı dolu dolu yaşayacak. İnsanların gönlünde bu etkinliklerimiz ile iz bıraktığımız için de oldukça mutluyuz. Türkiye'nin en büyük çadırını biz kuruluyoruz. Geçen yılda bu ilki başarmıştık bu yılda başarıyoruz" dedi. 

İlkadım Belediyesi 3. Ramazan Günleri' etkinliğinin yaklaşık 300 bin YTL'ye mal olacağını vurgulayan Erdoğan Tok, iş adamlarının haricinde Samsun Yabancılar Pazarı esnafının da büyük katkı sağladığını da sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 16:45:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?