5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Türkiye'nin ilk çocuk diskosu

Samsun'da hizmete giren Türkiye'nin ilk çocuk diskosuna eğlenmeye gelenlerden, 05-15 arası yaş şartı aranıyor ve girişte dam da sorulmuyor.

Büyüklerin rağbet gösterdiği disko anlayışına Samsun'da faaliyet gösteren ABS Sanat Tiyatrosu farklı bir boyut getirdi. Çocuklar için tasarlanan disko, büyükler için hazırlanan disko sistemine ve ışıklandırmasına sahip ama sadece çocuklara hitap ediyor. 05-15 yaş arasındaki çocukların girebildiği diskoda eğlenceye animasyon gösterileriyle başlıyor, çeşitli oyunlarda devam ediyor. Ardından çalınan birbirinden hareketli parçalarla çocuklar gönüllerince dans edip eğleniyorlar. Büyüklerin para vererek gittiği ve girerken dam sorulan diskolara özenen çocuklar, kendi diskolarına ücretsiz, damsız giriyor ve sağlıklı, güvenli bir ortamda büyüklerin eğlencelerini kendilerince yaşıyorlar.

Samsun'da disko olduğunu duyan bir grup köyde eğitim öğren öğrenciler ise öğretmenlerinin gözetiminde diskoya gelerek eğlendi. Çeşitli oyun ve yarışmalarla başlayan etkinlik sonunda minik öğrenciler hayatlarında ilk defa disko ortamında gönüllerince saatlerce dans etme imkanı buldu.

Çocukların gelişimine katkı sağlamak ve güvenli bir ortamda eğlenmelerine imkan oluşturmak için Türkiye'de ilk defa böyle bir proje geliştirdiklerini belirten ABS Sanat Tiyatrosu Sahibi tiyatro sanatçısı Altan Yücebaş, çocukların diskoda eğlendiğini, velilerin ise bekleme salonunda çocuklarının eğlencesinin bitmesini beklediğini söyledi. Disko denilince hep büyüklerin gittiği eğlence yerlerinin akla geldiğini belirten Yücebaş, "Bu anlayışı biz kırdık.

Sponsor yardımıyla çocuklara ücretsiz olarak yaptığımız disko eğlencesi animasyon gösterileriyle başlıyor. Ardından çeşitli eğitici ve eğlendirici oyunlar düzenliyoruz. Çocuklara hayatta dikkat etmeleri ve yapmaları gerekenleri hakkında oyunlarla anlatımlarda bulunuyoruz. Bunun ardından özel ışıklandırmalar oluşturduğumuz diskomuzda çocuklar saatlerce müzik eşliğinde eğleniyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2006 Pazar 10:54:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?