5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Vatandaş tenbihleniyor

Samsun'un İlkadım Belediyesi kent yaşamında uyulması gereken 51 kuralın yer aldığı kitapçıklar hazırlayarak, vatandaşlara dağıtmaya başladı.

Kapı kapı dolaşarak vatandaşlara uyarı kitabını veren zabıta ekipleri, vatandaşları kurallara uymaları yönünde sözlü olarak da ikaz etti. Vatandaşların kuralları harfiyen yerine getirmesi gerektiğini belirten İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Alaaddin Öznohut, kitapta vatandaşa yere tükürme, balkondan halı silkeleme, gürültü kirliği, yerlere çöp ve moloz dökme, kaldırım işgali, açıkta gıda ürünü satılması, şehir merkezinde hayvan besleme gibi 51 madde hakkında bilgi verdiklerini söyledi.

Bu maddelere uymayan vatandaşlara yasalara göre gerekli cezaların verileceğini belirten Öznohut, "Herkes bu tenbihnamedeki yasaklara uymak zorunda. Aksi takdirde, uymayanlar hakkında, yine tenbihnamede belirtilen oranlarda para cezası uygulanacak. Örneğin, yere tükürmenin bedeli 50 YTL, balkon ve pencereden halı ve benzeri şeylerin tozlarını silkelemenin bedeli ise 75 YTL'den başlıyor. Kural ihlali yapanlara bu cezaları uygulayacağız. Tüm ceza miktarları ve yasaklar vatandaşa bildirildi" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 15:40:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?