27
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Yağmur yeniden vurdu

Samsun'da sabah saatlerinde başlayan ve halen devam eden sağanak yağış, şehirdeki hayatı felç etti. Özellikle Gazi, İlkadım, Atakum ve Canik beldelerinde zemin ve bodrum kattaki evleri su bastı.

Sabah erken saatlerde başlayan sağanak yağış, bir hafta önce yaşanan sel felaketinin yaraları sarılmadan yine hayatı felç etti. Şehrin birçok yerinde su baskınları nedeniyle, vatandaşlar zor anlar yaşadı. Ev ve işyerlerinde vatandaşlar su boşaltma çalışması yaparken, belediyeler ise aynı anda birçok yerde su baskını olduğu için çalışmalarda yetersiz kaldı. Özellikle cadde ve sokaklarda yol çökmeleri meydana geldi. Birçok mahallede doğalgaz çalışması için kazılan yollar çöktü. Evlerinin önünde park eden araçlar da yaklaşık 1 metreyi bulan çukurların içine düştü. Sağanak yağışla birlikte şehrin üst kesimlerinden gelen sel, merkezde kum ve taş birikintilerinin oluşmasına neden oldu. Samsun'un birçok mahallesinde elektrik kesintisi yaşandı. Polis sık sık sürücüleri uyararak dikkatli olmalarını istedi.

Sel nedeniyle yol çökmeleri ile ev ve işyeri baskınlarının yaşandığı Gazi Beldesi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, ilk belirlemelere göre 40'a yakın ev ve işyerini su bastığını kaydetti. Başkan Kaldırım, tüm ekiplerin özellikle çöken yolların ve tıkanan kanalizasyonların onarımı için gerekli çalışmayı yaptıklarını kaydetti.

Su baskınlarından dolayı büyük miktarda maddi hasarın meydana geldiği kaydedilirken, şu ana kadar herhangi bir yaralanma ya da can kaybının olmadığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2005 Cuma 13:32:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?