5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Yaşadıkları şehri ilk defa gördüler

Samsun'a 100 kilometre uzaklıktaki Ayvacık İlçesi'ne bağlı Esenyurt Köyü İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 18 öğrenci, kitaplardan bildikleri yaşadıkları şehri ilk defa görmenin mutluluğunu yaşadı.

Öğrenciler, Kamu Yararına Çalışan Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Samsun Şubesi'nin şeref konuğu olarak 3.5 saatlik yolculuğun ardından Köy Muhtarı Yılmaz Saylı ve öğretmenleri Aziz Kısacık ile birlikte Samsun'a geldi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği çerçevesinde ilk olarak Atatürk'ün 18 silah arkadaşıyla birlikte milli mücadeleyi başlatmak üzere 19 Mayıs 1919'da Samsun'a geldiği Bandırma Vapuru'nu gezen öğrencilerden Sümeyye Köksal dümene geçerek tarihi bir gün yaşadı. Sümeyye Köksal, "Çok mutlu oldum. Yaşadığım şehri ilk defa görmenin heyecanı içindeyim. Bir de Bandırma Vapuru'nun dümenine geçmek ayrı bir mutluluk" dedi.

Bandırma Vapuru'ndaki Atatürk ve silah arkadaşlarının balmumu heykellerini de gören öğrenciler daha sonra milli mücadele anıtında fotoğraf çektirdi. Bandırma Vapuru'nu ziyaretin ardından Sevgi Kafe'de Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile birlikte kahvaltı yapan öğrenciler, hayvanat bahçesindeki hayvanları gördükten sonra gezi otobüsüyle sahil turu yaptı. Teleferiğe de binen öğrenciler Özel Samsun Tıp Merkezi'nde de sağlık taramasından geçirildi. Öğrencilere giyecek ve kırtasiye paketlerinden oluşan hediyeleri de verildi.

Kamu Yararına Çalışan Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Samsun Şubesi Metin Çağlarırmak, Köy Muhtarı Yılmaz Saylı ile okulun tek öğretmeni Aziz Kısacık'a Atatürk amblemli duvar saati hediye ederken, "Samsun'un içme suyunu karşılayan Abdal Irmağı'nın doğduğu Esenyurt Köyü'ndeki okulumuzda 5 sınıf aynı anda eğitim görüyor ve bir tek öğretmenleri var. Bu köyümüzden çıkan suyu içiyorsak bizim de yerine getirmemiz gereken bazı sorumluluklarımız var. Yıllardır kimsenin uğramadığı bu köyümüzün çocuklarına unutamayacakları bir gün yaşatmak istedik. Bunu da Atatürk'ün kendilerine hediye ettiği 23 Nisan Haftası'nda yerine getirdik. Bu köyümüzle bundan sonra yakından ilgileneceğiz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2006 Cumartesi 13:36:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gönül Doktoru IP: 193.255.125.xxx Tarih : 29.04.2006 17:14:57
Bu türlü faaliyetlerin öğrencilerin gelişimine pozitif katkı yaptığı bir vakıadır. Tebrikler.