6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Mithat Kefeli

EMİNE-İHSAN KEFELİ PARKI

Samsun’un 25 bin nüfuslu Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde, 5 trilyon lira değerindeki 29.5 dönüm arsası hayırsever vatandaş Mithat Kefeli tarafından bağışlanan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 trilyon liralık maliyetle yapımı 4 ayda bitirilen Emine-İhsan Kefeli Parkı’nın açılışı şölen havasında gerçekleşti.

Vali Vekili Nazım Madenoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Ay, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve hayırsever vatandaş Mithat Kefeli tarafından açılış kurdelesi kesilen park alanına ayrıca 2.5 dönümlük alan ilavesi yapıldığı belirtildi. Açılış töreninde konuşan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Mithat Kefeli’ye minnettarız. Parka onun ismini verecektik, kabul etmedi. ’İlle de bir isim verecekseniz annemle babamın ismini verin’ dedi. 5 trilyon lira değerindeki kıymetli araziyi çocuklarımıza park yapılması şartıyla belediyemize bağışladı. Biz de 4 ay gibi kısa bir sürede 2 trilyon lira maliyetle Emine-İhsan Kefeli Parkı’nı bitirdik. Canik Beldemize hayırlı olsun, helal olsun" dedi.

Çok sayıda çocuk ve ailenin katıldığı açılış töreninde Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları Ekipleri ile ABS Sanat Animasyon Ekibi palyaçolarının gösterisi beğeniyle izlenirken, Vali Vekili Nazım Madenoğlu da örnek davranışından dolayı Mithat Kefeli’yi tebrik etti.
Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde yaşayan çocuklar adına Melike Balta ve Alihan Hancı’nın şiir okuyup, Başkan Yılmaz ve Mithat Kefeli’ye gül verdiği açılışta, Kefeli’ye ayrıca Başkan Yılmaz ile Vali Vekili Nazım Madenoğlu tarafından şükran beratı ve plaketi takdim edildi. Tören, parkın gezilmesinin ardından havai fişek gösterileriyle sona erdi.

Emine-İhsan Kefeli Parkı toplam 32 dönümlük alan üzerinde kuruldu. 19 bin metrekaresi yeşil alan olarak düzenlendi. 3 bin 500 metrekarelik alan üzerinde birer futbol ve basketbol, 2 voleybol sahası yapıldı. Bin 300 metrekarelik kısım ise 3 adet çocuk oyun alanı olarak dizayn edildi. Parkta ayrıca, 70 metrekarelik kafeterya, 5 bin 700 metrekarelik yürüyüş yolları, 130 metrekare mescit ve tuvalet bulunuyor. Parka ayrıca çeşitli cinslerde 263 fidan dikildiği de öğrenildi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar