6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Recep Tanrıverdi

"Eğitime Yüzde 100 Destek"in 1. yılı İstanbul’da kutlandı. Kutlama törenine katılan Samsun Valisi Mustafa Demir, Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası çalışmalarının sergilendiği İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde, Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik’ten teşekkür belgesi aldı.

11 Eylül 2003 tarihinde başlatılan "Eğitime % 100 Destek Kampanyası" Projesinin, 1. Yılı nedeniyle gelinen noktanın değerlendirilmesi, illerin yürüttükleri çalışmaların sergilenmesi ve kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde "Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi Birinci Yılı Etkinlikleri" düzenlendi. Programda kampanyanın en başarılı illeri arasına giren Samsun’un standı ilgi toplarken, Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, Samsun Valisi Mustafa Demir’i kampanyaya verdiği destek ve çalışmalarından dolayı tebrik etti ve ardından hayırseverlere de birer teşekkür belgesi verdi.

Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası’nda Samsun’daki çalışmaların sergilendiği Atatürk Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe, Samsun Valisi Mustafa Demir’le birlikte İstanbul Valisi Muammer Güler, Samsun Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Sakoğlu, Samsun’a Recep Tanrıverdi Lisesi’ni yaptıran Recep Tanrıverdi’yi temsilen yeğeni Selim Tanrıverdi, Samsun’un Havza İlçesi’nde iki okul yaptıran Hayırsever Mehmet Öngel ve çok sayıda Samsunlu katıldı.

Samsun’un kampanyadaki istikrarlı başarısını devam ettirdiğini belirten Samsun Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, Samsunlu hayırseverlerin desteği ve bürokratların ilgisiyle Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası’nda en başarılı iller arasına girmeyi başardıklarını belirterek, "Bizler bu kampanyaya çok önem veriyoruz. Çünkü eğitimin kalitesini artırmak ve başarıyı yükseltmek, Avrupa normlarında eğitim vermek istiyorsak öğrencilerimizi kalabalık sınıflardan kurtarmak ve ihtiyaçlarını gideremedikleri için okula devam edemeyen öğrencilerimizi okula kazandırmak zorundayız. Samsun 13 trilyonluk destekle eğitime katkıda bulundu. İstanbul’da açmış olduğumuz sergimizde çalışmalarımızı sergiledik ve çok beğenildi. Ayrıca Sayın Valimiz de bizleri yalnız bırakmadı. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Hayırseverlerin desteklerini bekliyoruz. Eğitime yapılacak yardımlarda işadamları için büyük vergi indirimleri söz konusu" diye konuştu.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar