26
Nisan
2024
Cuma
SAMSUN

Günay Tulun


Günay TULUN   (1946 - )

Yönetici, şair ve yazar. 26.7.1946 tarihinde Samsun’da doğdu.

SANAT ve EDEBİYAT HAYATI

Edebiyatla ilgisi ilköğretim çağında başladı. Edebi alanda güçlü; Düriye Güneri, Bahire Orbay, İbrahim Işık, Sedat Günay, Bekir Sıtkı Erdoğan gibi öğretmenlerden eğitim aldı. Lise ve üniversite yıllarında yazdığı şiirlerle adını duyurdu. Devrin modasına uyarak, Türkiye’de zirveye çıkmış yabancı pop müzik şarkılarına Türkçe sözler yazdı.

Bunlardan bir kısmı çeşitli orkestralarca radyo emisyonlarında ve konserlerde okundu. Kültür festivallerinde sunucu olarak yer aldı. İkinci Orhan Boran olarak lanse edilmesine rağmen öğrenimini engellediği gerekçesiyle bu işi bırakarak eğitimine ağırlık verdi. Şiirleri, üniversite yıllarında sanat ve edebiyat dergilerinde de görünmeye başladı. 1995 yılında yayınlanan Anılar Canlanırken isimli kitabı çeşitli tarihlerde yeniden basıldı.

Bazıları bestelenerek şarkı haline dönüştürülen şiirleri; Eflâtun, Mavi, Bülten, Haber gibi kültür ve sanat dergilerinde, yazıları da Haber Gazetesi ve Mavi Dergisi’nde yayınlandı. Şiirleri TRT dahil birçok televizyon ve radyo programlarında yoğun istek alan eserler arasında yer aldı.

Kısa bir dönem Haber Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptı. Sivil silahlanmanın zararlarını anlattığı yazının gazete yönetimince ürkek karşılanması ve basımının gecikmesi üzerine gazetedeki köşesini bıraktı. Bulgaristan’dan Türkiye’ye yoğun soydaş göçü sırasında yazdığı basın bültenleri TRT Televizyonları ve gazetelerde yer aldı. Bazı şirketlerin katalog ve diğer tanıtım metinlerini kaleme aldı.

Yazarlar ve Ozanlar’ın edebiyat dergisinde “Gerçeğin Damlaları” köşesinde yazdı. Çok küçük yaştan itibaren gittiği her yerde Ermeni Soykırımı’nı yaşamış tanıklarla karşılaşması, onu bu olayı araştırıp öğrenmeye itti. Bu konuda birçok makaleye imza attı. Savunduğu fikri kısaca şöyle özetlediğini bilmekteyiz. 'Ermeni soykırımı bir gerçektir.

Soykırımı yapan Ermeniler soyları yok edilmek istenense Türkler’den başkası değildir.”Düşüncelerini cesurca ifade etmesinden dolayı sık sık diğer yayın kuruluşlarınca da alıntılar yapılan yazıları; çeşitli yayın organlarının gazete ve dergileriyle Kent Haber’deki köşesinde yayınlanmıştır.

GAZETE, DERGİ ve DİĞER YAYINLARDA YER ALAN ESERLER

-"Sessizliğin Sesi" nde köşe yazıları
-"Eflâtun" sanat, fikir, kültür dergisinde şiirler
-"Haber" gazetesinde köşe yazıları
-"Sessizliğin Şiirsel Sesi" nde şiirler
-"Mavi" kültür, sanat dergisinde yazılar
-"Mavi" kültür, sanat dergisinde şiirler
-"Kent Haber" de [Sessizliğin Sesi] ve [Günay Tulun] köşelerinde yazılar
-"Haber" dergisinde şiirler
-"Soykırım Müzesi"nde yazılar
-"Bülten" dergisinde şiirler
-"Edirne Web" portalında [Günay Tulun] köşesinde yazılar
-"Pamukbank" için basın bültenleri
-"Sütan" için reklam yazıları
- Tanıtım kataloglarında metin yazarlığı

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar