23
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Eğitimde toplam kalite konuşuldu

Samsun'un Bafra İlçesi'nde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Toplam kalite yönetiminin denetlenmesi ve Samsun'da eğitim kalitesinin yükseltilmesi" için okul müdürlerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bafra Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla, 19 Mayıs İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Aslantaş, il ve ilçelerin şube müdürleri ile 200 okul müdürü katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Şube Müdürü Hacı Ömer Gülseren'in çeşitli bilgiler verdiği toplantı 2 saat sürdü.

Toplam kalite çalışmasının yeni bir çalışma kültürü kazandırdığını, kurum hafızası oluşturduğunu ve ekip çalışması bilinciyle ortak akıl ve bireysel potansiyelin kullanıldığını kaydeden Gülseren, "Toplam kalitede öğrenciyi müşteri olarak algılamak gerekiyor. Kalite çalışmalarında plan, uygulama, kontrol ve önem geçerlidir. Okul müdürleri, formatörlerin yanında eğitime alınacaktır. Bu sayede toplam kalite, çalışma kültürü yanında iş akışını etkileyecektir. İletişimde ve objektiflikte ise kalitesini artıracaktır" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın da, Samsun'da eğitim kampusları oluşturmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Eğitim kampuslarını ilimizin büyük ilçeleri Bafra ve Çarşamba'ya ayarlıyoruz. Kampus olayını Samsun merkezde çözdük. Canik Tekel depolarında da bir kampus düşüncemiz var. Merkezde trafiği ve hava kirliliğini yok etmek için eğitim kampusları sayesinde öğrencileri daha temiz, oyun alanı, kütüphaneleri olan yerlere kaydırmayı hedefliyoruz.

 Ayrıca bu sene hazırladığımız eğitim kalitesini geliştirme projesiyle ilgili birçok projemiz bakanlıkta kabul gördü. 'Çeşme' ve 'Birlikte Okuyalım' projemiz bugün ülke genelinde uygulanıyor. Şimdi ise de her gün öğretmen ve öğrencilerimiz için 15 dakika kitap okuma projesi başlattık. Bu projemiz düşünce ve fikirleri ortaya koymaya yardımcı olacak. Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hazırladığı lise 1-2 ye ait tarih kitapları ise bütün Türkiye'de okutulmaya başlandı" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 13:54:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?