24
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Eğitime yüzde yüz destek kampanyası

Samsun'un Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla, Türkiye'de "Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası" çerçevesinde problemlerin büyük oranda çözüldüğünü ve yeni okulların hizmete girdiğini belirterek, "Biz de ilçemize genel bir lise kazandırmak istiyoruz" dedi.

ANAP Bafra İlçe Teşkilatı üyeleri, İlköğretim Haftası dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla'yı ziyaret etti. Ziyarette eğitim-öğretim döneminin ilk haftasında yaşanan problemlere değinen Yaylalı, "Bu her yıl yaşanır. Yeni bir döneme girmenin sancılarıdır. Ancak, 1-2 hafta içinde her şey rayına oturur. Her işte böyledir. Milli eğitimimiz, Türkiye'deki en büyük camiadır ve herhangi bir okulda yaşanan pürüz eğitimin tamamında yaşanıyormuş gibi aktarıldığından insanlar karamsarlığa düşmektedir. Halbuki bir okulumuzda sıkıntı varken, 100 okulumuz eğitim-öğretimine normal bir şekilde devam etmektedir. Mevcut problemler de giderilmektedir. Özellikle Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası ile ülkemizin dört bir yanında yüzlerce yeni okul yapılmış, yeni öğretmen atamalarıyla da büyük bir eksiklik giderilmiştir" dedi.

ANAP Bafra İlçe Başkanı Namık Anarat ise, eğitim camiasının iyi insanların yetişmesi açısından büyük önemi olduğuna dikkat çekerek, "Gençlerin daha bilgili, deneyimli olmasını ve uluslararası kişilerle, kuruluşlarla gençlerimizin rekabet edebilmesini istiyoruz. Bu çalışmaların başlangıcının ilköğretimden geçtiğini biliyoruz. Eğitimde temel sağlam olursa Türkiye'nin geleceği de o kadar aydınlık olur" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2005 Cumartesi 15:21:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?