24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

6 asırlık gelenek

Samsun'un Bafra İlçesi'nde, yaklaşık 650 yıllık geçmişi olan "Selle Sepet Top Kandil Şenlikleri" coşkuyla kutlandı. Bafra Belediyesi'nin Ramazan ayı dolayısıyla hazırladığı Ramazan Sokağı'nda düzenlenen şenliklerde sahne alan Hakan Demir, Feride Aslan, İlyas Cavdaroğlu ve Hüseyin Şimşek Bafralıları coşturdu. 3 saat boyunca süren konserde, şarkılara zaman zaman vatandaşlar da eşlik etti. Sihirbaz Erkin'in yaptığı gösteriler ise, seyircileri bir hayli heyecanlandırdı.

Şenlikte vatandaşlara fener ve şeker dağıtan Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş yaptığı konuşmada, 6 asırlık bir geleneği sürdürmenin gururunu yaşadıklarını ve bu şenliklerin devamında birlik, beraberlik ve bolluk beklediklerini söyledi. Başkan Neiş, "Ramazan'a uygun güzel programlar yapma gayreti içerisindeyiz. Hacivat ve Karagöz ortaoyunu oynayan arkadaşlarımız var. Bu etkinlikte görev alan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Her zaman ve her yerde millet olarak tek yumruk olmak zorundayız. AB müzakereleri başladı, çalışmalar çok güzel bir şekilde devam ediyor. Ülkemiz, iyi adımlarla hedeflediği yolda ilerliyor" dedi.

Her yıl Ramazan ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gece yapılan ve son 8 yıldır Bafra Belediyesi tarafından düzenlenen şenliklere, Garnizon Komutanı Kıdemli Binbaşı Metin Özdemir, Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, İlçe Emniyet Müdürü Kemal Yayla, AK Parti Bafra İlçe Teşkilatı Başkanı Haluk Bülbül, AK Parti Alaçam İlçe Teşkilatı Başkanı Sebahattin Tural, İl Genel Meclis üyeleri, belediye çalışanları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

.
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 14:15:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?