18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Gazeteleri parçaladı

Samsun'un Bafra İlçesi'nde Büyük Birlik Partisi (BBP) İlçe Başkanı Bilal Mürtezaoğlu, ABD'nin Irak'ı işgali ve sonrasında binlerce Iraklı'nın ve Telafer'de Türkmenler'in katledilmesine tepkisiz kalan bazı gazeteleri parçaladı. BBP İlçe Başkanı Bilal Mürtezaoğlu, düzenlediği basın toplantısında, medyanın Irak'ta hayat normalmiş gibi bir yayın politikası izlediğini savunarak, "Irak'ta etnik çatışmanın tohumları ABD tarafından atıldı.

ABD mezhep ayrımcılığını da körükledi. İnsanlar, toplumlar, milletler arasında fitne çıkararak kardeşi kardeşe düşürmek ve onları kırıp geçirmek ABD ve yandaşlarının işi. Ancak, bu gerçekleri bilen bazı gazeteler ve televizyonlar yaşananları kamuoyuna duyurmuyor. Kınıyorum" dedi.

Gazetelerin sayfalarını gösteren Mürtezaoğlu, kamuoyuna duyurulan haberlerden dolayı halkın da duyarsız hale geldiğini belirterek, "Irak'ta canımız ciğerimiz olan Kerkük ve Musul abluka altına alındı. Soyumuzdan, canımızdan, kanımızdan, dinimizden olan insanlar orada öldürüldü. Yüzde 85 olan Türkmen nüfusu yüzde 5'lere düşürüldü. Bu da yetmedi, Telafer'e yüklenildi. Telafer Türkmenler'in oturduğu bir şehirdir. Telafer'de hem silah hem de zehirli gazlarla insanlar öldürülüyor. Hiç kurşun yarası olmayan, boğularak öldürülen rengi ve şekli değişmiş insanlarımız var. Hiç kimseden 'Telafer'de insanlar öldürülüyor' diye bir ses çıkmıyor. Bu kadar büyük bir gaflet olur mu? Türkiye'de büyük medya gruplarının bazıları, yüzlerce, hatta binlerce insanın öldürüldüğü bir ülkeyi hiç gündeme getirmiyor. Bazıları da Telafer'e atılan bombadan bahsediyor. Bunu da 'Taliban yaptı' deyip hedef saptırıyorlar. Bu olayların Taliban'la hiçbir ilgisi yok. Çoğu medya grubu Amerikan ağzını kullanıyor. Türkiye'nin en iri ve en şişman gazetelerine bakanlar, Telafer halkından haber alabiliyor mu? Hayır. Bu kadar acımasızlık, bu kadar Amerika'nın güdümüne girmek olmaz. Ben bu gazeteleri Büyük Birlik Partisi Bafra İlçe Teşkilat Başkanı olarak protesto ediyorum. Amerikanvari yayın yapan kuruluşları da protesto ediyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2005 Cumartesi 15:09:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?