28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Ramazan Sokağı açıldı

Samsun'un Bafra İlçe Belediyesi tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenen geleneksel Ramazan Sokağı, Bafra Kaymakamı Bekir Dınkırcı ve Belediye Başkanı Şükrü Neiş tarafından törenle açıldı. 

Emirefendi Mahallesi'nde bulunan Alparslan Türkeş Parkı yanında belediyeye ait fuar alanında kurulan Ramazan Sokağı'nın açılış töreninde konuşan Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, eski Ramazan kültürünü yeniden oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.
Bafra Kaymakamı Bekir Dınkırcı ise, "Ramazan Sokağı gibi etkinliklerin Bafra'nın sosyokültürel ve ekonomik yapısına olumlu katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Ramazan ayının insanları birlik ve beraber tutan özel bir yapısı vardır" dedi. Konuşmaların ardından Ramazan Sokağı'nın açılış kurdelesi Bafra Kaymakamı Bekir Dınkırcı ve Belediye Başkanı Şükrü Neiş tarafından kesildi. 

Havai Fişek gösterilerinin yer aldığı Ramazan Sokağı'nın açılışında konser veren mahalli sanatçılar İlknur Yakupoğlu, İlyas Çavdaroğlu ve Hüseyin Şimşek, seslendirdikleri türkülerle izleyenlere keyifli bir gece yaşattılar. Ramazan Sokağı'nda hediyelik eşya, tekstil ürünleri, ayakkabı, mobilya ürünleri ve gıda maddelerinin satışını yapan 75 stand bulunuyor. Ramazan Sokağı'nda müzik dinletileri, Kavuklu-Pişekar ortaoyunu, Hacivat-Karagöz, semazen gösterileri ve animasyon gibi çeşitli etkinliklerin Ramazan ayı boyunca devam edeceği bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2006 Pazartesi 09:55:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismet ÖZÇELİK IP: 88.224.246.xxx Tarih : 30.09.2006 15:30:43
ben aslen bafralı ama şu andaokul nedeniyle bafradan uzak olan ismet özçelik ramazan sokağı iki senedir güzel bu sene resimlerini görmek isterim internet sayfasında