23
Mayıs
2024
Perşembe
HAVZA - SAMSUN

Gençlere uyuşturucu semineri

Havza'da lise öğrencilerine "Kadın Hakları, Uyuşturucu ile Mücadele, Sokak Çocukları, Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma" konulu konferans verildi.

Havza Belediyesi tarafından Havza 25 Mayıs Vakfı Lokali’nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Yrd. Doç. Dr. Seçkin Aksu, Öğretim Görevlisi Sinan Emirzeoğlu, Cüneyt Mumcu, Av. Sebahattin Özdemir, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza Emniyet Müdürü Elvan Çiçek ve İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Şube Müdürlüğü’nden Komiser Alparslan İlter katıldı.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, yaptığı konuşmada, yarınlara hazırlayacak gençleri alkol, uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan uzak, tertemiz yeni nesiller yetişmesi için bu tür toplantılara önem verdiklerini söyledi.

Kaçakçılık Organize Şube Müdürlüğü’nden Komiser Alparslan İlter, gençlere çarpıcı açıklamalarda bulunarak, alkol, uyuşturucu madde bağımlılığı ile ilgili bilgileri slayt gösterimiyle anlattı.

İlter, gençleri en yakın arkadaşlarından dahi hap almamaları konusunda uyararak, her türlü kötülüğün başının kötü arkadaş olduğuna dikkat çekti. İlter, "Sakın bize uyuşturucu bağımlısı, uyuşturucu satıcılısı olarak yakalanmayın. Bu gibi suçlardan yakalana kişiler hiçbir yerde, ne devlet kapısında ne de bir iş aradığında onlara kapılar kapanır, kimse iş vermez. Gençlikte yapılan hatanın sonu da hüsran olur. Bir uyuşturucudan bir şey olmaz demeyin. Sigaraya da başlayanlar, ’bir taneden bir şey olmaz’ diyenler şimdi tiryakiler. Çok dikkatli olmalısınız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2005 Salı 14:49:58
Güncelleme :20 Nisan 2005 Çarşamba 14:29:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?