18
Mayıs
2024
Cumartesi
HAVZA - SAMSUN

Havza'da 14 adaydan üçünün yüzü gülecek

28 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala Havza'da bir ilçe ve iki belde  belediye başkanlığı için adaylar çalışmalarını hızlandırdılar. İlçede bulunan üç belediye başkanlığına; Havza Belediyesi'nde 6 ,Bekdiğin Belediyesi'nde 5 ve Ilıca Belediyesi'nde 2 olmak üzere toplam 14 kişi talip oldu. Adayların hepsi iddalı olduklarını ve kesin kazanacaklarını belirtirken 29 Mart sabahı 14 kişiden üçünün yüzü gülecek, 11'i ise umutlarını gelecek seçimlere taşıyacaklar.

 Geçen dönemde katılım oranının %85 olduğu ve 18.629 seçmenin oy kullandığı Havza Belediye Başkanlığı için 28 Mart yerel seçimlerinde halen belediye başkanlığı görevini yürüten Tuncer Keskin'in  aday olmadığı gözlenirken Murat İkiz (AKP), Zekeriya Önal (CHP), Nurettin Gün (DYP), Cemal Ünal (DSP),  Osman Teber (MHP) ve Saffet Ergin (SP)'in aday olduğu görülüyor.

Havza ilçesi Bekdiğin Belde Belediye Başkanlığı için 5,Ilıca Belde Belediye Başkanlığı için ise 3 aday heyecanla 28 Martı bekliyor. Bekdiğin Belediye Başkanlığı'na  İsmail Şengül (AKP), Şuayip Uysal (CHP) ve son iki dönemdir belediye başkanlığı görevini yürüten Mustafa Dayıoğlu(DYP), Bayram Tokmak (DSP), Gülbey Sağlam (MHP) aday olurken Ilıca Belediye Başkanlığı için ise  Erol Pepeç (AKP), Şenol Katkat (CHP) ve  bir dönem önce Ilıca Belediye Başkanlığı görevini yürüten  Hakan Çiçek (DYP) aday gösterildiler.

 

 

Mustafa TURGUT
Yayın Tarihi : 4 Mart 2004 Perşembe 19:21:26
Güncelleme :8 Nisan 2005 Cuma 14:33:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?