18
Mayıs
2024
Cumartesi
HAVZA - SAMSUN

Havza'da seçim sevinci olaylı bitti

Samsun'un Havza İlçesi'nde muhtarlık seçimi sevinci için tabancayla havaya açılan ateş edilmesi üzerine jandarmanın devreye girmesiyle olay çıktı. Bir astsubayın köylüler tarafından darp edildiği iddia edildi.
İlçenin Belalan Köyü'nde saat 20.00 sularında eski muhtar Murat Soylu'nun seçimi kaybedip, akrabası Ziya Soylu'nun kazanması üzerine köylüler sevinç gösterisinde bulundu. İddiaya göre, köylülerden Muharrem Aslan'ın havaya tabancayla ateş açması sonucu köyde bulunan Jandarma Timi Amiri olan Jandarma Astsubay İbrahim Özel, olaya müdahale ederek, Aslan'ı gözaltına almak istedi. Bu sırada olaya köylüler müdahale etti ve Muharrem Aslan'ı jandarmaya teslim etmek istemedi. Çıkan olaylarda yaklaşık 15 kişinin saldırısına uğradığı iddia edilen Astsubay Murat Soylu, darp edilerek yaralandı. Olayların büyümesi üzerine köye ilçeden jandarma ve polis takviyesi gönderildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
SAMSUN - İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2004 Pazartesi 12:33:07
Güncelleme :8 Nisan 2005 Cuma 14:31:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhammet ayan IP: 81.213.87.xxx Tarih : 18.03.2005 14:01:52
vall iyi yapmışlar ben vezirköprülüyüm oranında jandarmada bir hava bir caka sanki allah bven ist yaşıyorum köye gittiğimde bazen köye geliyorlar bir hava bir tafa sanki başbakan biraz kendilerine çeki düzen vermeleri gerekiyor eğer düzgün adam olmazlarsa köylünün sabrı bir taşarsa genel kıurmar dahi o klöye giremez saygılar