19
Mayıs
2024
Pazar
HAVZA - SAMSUN

Havza'ya çöp istasyonu

Samsun Merkez, Bafra, Çarşamba ve Havza İlçeleri'nde 4 yeni çöp istasyonu kurularak, her ilçe ve belde belediyesinin çöpünü, kendine en yakın olan 4 istasyondan birine dökmesi sağlanacak. Böylece her belediyesin kendi ilçe veya belde sınırları içerisinde çöp istasyonları kurarak, çevreyi kirletmesi engellenecek.
Çevre ve Orman İl Müdürü Kadir Kılıç, Samsun'da bütün belediyelerle kolektif bir çalışma içerisine girdiklerini kaydetti. Kılıç, geçtiğimiz aylarda, 4 yeni çöp istasyonu kurularak, buralara çöplerin dökülmesi için Samsun'da bulanan 51 belediye başkanı, belediyelerin görevlendirdiği teknik elemanlar ve kaymakamlarla toplantılar yaptıklarını söyledi. Kılıç, "Bu şekilde belediyelerin kendi sınırları içerisinde çöp istasyonu yapmasını önleyeceğiz. Samsun merkez, Çarşamba, Bafra ve Havza ilçe sınırları içinde tespit edilecek 4 yeni çöp istasyonu kurulacak ve bütün belediyeler, çöplerini kendilerine en yakın çöp istasyonuna dökecek. Böylece her belediyenin kendine ait bir çöp istasyonu kurarak, çevreyi kirletemeyecek" dedi.
Kılıç, önümüzdeki günlerde yeni çöp istasyonu kurulması için yer tespit çalışmalarına başlayacaklarını belirtirken, vahşi depolama alanlarının ise Katı Atıkların Kontrolü Yönetmeliği ve Katı Atık Deposu Sahalarının Yönetimi ile ilgili yönerge doğrultusunda kapatılarak rehabilite çalışmalarının başlatılması gerektiğini söyledi.

SAMSUN - İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2004 Cumartesi 02:31:08
Güncelleme :8 Nisan 2005 Cuma 14:27:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?