22
Mayıs
2024
Çarşamba
HAVZA - SAMSUN

Ladikli güreşçi Bayram Ertan başpehlivan

Havza'da yapılan Havza Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Bayram Ertan başpehlivanlığı kazanırken, Şükrü Kazan ikinci, Ahmet Yavuz ise üçüncülüğü elde etti.

Atatürk’ün Havza’ya gelişinin 86. yıldönümü dolayısıyla geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 17.’si gerçekleştirilen 25 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Kutlama Festivali çerçevesinde yapılan Havza Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne büyük ilgi gösterildi.

Havza İbrahim Karabacak Güreş Sahası’nda, AK Parti Samsun Milletvekilleri Musa Uzunkaya ve Ahmet Yeni, Havza Kaymakamı Azmi Çelik, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza Emniyet Müdürü Elvan Çiçek ve çok sayıda vatandaşın izlediği güreşler Başkan Murat İkiz’in yaptığı konuşmayla başladı. İkiz, "Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere 19 Mayıs 1919’da Samsun’a geldi. 25 Mayıs 1919’da da Havza’ya gelerek kurtuluş mücadelesinin planlarını hazırladı. İlçemizin tarihteki önemi çok büyük" dedi.

Güreş ağalığını 9 bin YTL ile Belde Termal Otel İşletmecisi Muharrem Koç alırken, baş altında Ali Rıza Kaya birinci, Bayram Doğan İkinci, Mithat Direk üçüncü oldu. Merakla beklenen baş güreşlerde ise Ladik Belediyesi Güreşçisi Bayram Ertan birinciliği kazandı. Güreşçilerin madalyalarını milletvekilleri taktı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2005 Pazar 13:14:45
Güncelleme :24 Mayıs 2005 Salı 14:54:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?