19
Mayıs
2024
Pazar
HAVZA - SAMSUN

MHP Havza Adayı Teber'den turizm sözü

Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Samsun'un Havza İlçesi'nde Belediye Başkan Adayı olan Osman Teber, Havza'daki potansiyel kaplıcaları harekete geçirerek, ilçeyi yerli ve yabancı turistlerin akın edeceği bir bölge haline getireceğini söyledi.
1999 ve 2002 yıllarında MHP'nin 5. sıra Samsun Milletvekili Adayı olan ve seçim çalışmalarında geniş bir alanda 'Ülkücü hareketi' anlatma gayreti dolayısıyla kendisine "Samsun'un en çok çalışan adayı" ünvanı verilen Osman Teber, "Ülkücü hareketin devamı için şu anda da yılmadan çalışmalarımı sürdürüyorum. Beyefendice, Ülkücü terbiyeye yakışır vaziyette ekip halinde çalışıyoruz. Amacımız Havza'ya güleryüzü getirmek. Doğduğum ilçemi yoluyla, iziyle adeta maket şehir yapacağım. Bunun için de tek şartın Havzalı'ya, insana saygı olduğuna inanıyorum" dedi.
Osman Teber, 1954 yılında Havza'da doğdu. İlk ve ortaokulu bu ilçede okudu. Perşembe Öğretmen Okulu'ndan sonra Bursa Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü'nü 1976'da bitirdi. Mezuniyetinin ardından Kütahya Eğitim Enstitüsü'nde öğretmenlik yapan Teber, askerlik hizmetini yedek subay olarak İzmir Bornova'da tamamladı. Askerlikten sonra Amasya Suluova İmam Hatip Lisesi'nde yine öğretmenliğe devam ederken, 1984'te Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürlüğü'ne atandı. 6 yıl Havza'da görev yaptıktan sonra yurt dışındaki vatandaşların Türkçe eğitimiyle ilgili sınavı kazandı. Kendi isteğiyle Samsun Gülsüm Sami Kefeli İlkokulu Müdürlüğü'ne getirildi. 3 yıl görev yapıp yurtdışı sırasını bekledi. 1992 yılında Almanya'nın Ausburg şehrine gitti. 5 yıl orada Türk çocuklarına hizmet verdi. Ötüken Dergisi'nin çıkmasında katkısı olup, yazıları yayınladı. Almanya'dan dönüşte Samsun Anadolu Lisesi Türk Dili Edebiyatı Öğretmenliği'ne başladı. Bu arada yaz tatillerinde 2 yıl boyunca Fransa'ya Türk Federasyonu'na Eğitim Müşaviri olarak görevlendirilerek gitti. 25 yılını doldurduğu için emekli olup dershaneciliğe başladı. Şu anda eğitim vermeye devam eden Samsun Bilfen Dershanesi'nin kurucusu ve kurucu müdürü. Evli ve 2 çocuk babası olan Teber, İngilizce ve Almanca biliyor.
SAMSUN _İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2004 Salı 01:39:38
Güncelleme :8 Nisan 2005 Cuma 14:34:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?