23
Mayıs
2024
Perşembe
HAVZA - SAMSUN

'Pamuk Prenses' şevkat dağıtıyor

Havza'da lise son sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Ayşe Çimen’in örnek davranışı, ilçede takdir topluyor. Havza Kız Meslek Lisesi son sınıfında okuyan Ayşe Çimen, haftanın 4 günü gönüllü olarak Havza Huzur Evi’nde kalan yaşlılara hizmet ediyor.

Huzur evinde barındırılan yaşlı, bakıma muhtaç insanların adeta sevgilisi olan Ayşe Çimen’e yaşlılar tarafından Pamuk Prenses adı verildi. Havza Kız Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Ayşe Çimen, sabahları 07.30’da servis aracına binerek güçsüzler yurduna gidiyor. Burada yaşlı insanlara hizmet etmekten son derece mutluluk duyduğunu söyleyen Ayşe Çimen, "Yaşlı insanlara hizmet etmek beni çok mutlu ediyor. Yemek yiyemeyen hastalara yemek yediriyorum. Onlara yapılabilecek her türlü hizmeti veriyorum, sonra da okuluma gidiyorum. Huzur evine gitmediğim zaman huzursuzluk duyuyorum. Yaşlı ve bakıma muhtaç olan insanlara hizmet etmek, onların hayır dualarını almak benim için yeterli oluyor ve bundan dolayı tarifi olmayan duygular yaşıyorum. Huzur evindeyken kendimi sanki evimde hissediyorum’’ dedi.

Huzurevi sakinler tarafından Pamuk Prenses olarak adlandırılan Ayşe Çimen’in on parmağında on marifet bulunuyor. Havza’da daha önce özel bir radyonun haber spikerliğini de yapan Çimen, tiyatro etkinlikleri, 25 Mayıs Pansiyonlu İlköğretim Okulu’nda ana sınıfında Çocuk Eğitimi ve Gelişimi üzerine staj yapıyor. El sanatları, müzik, spor, radyoda reklam tasarımcılığı da yaptığını ifade eden Çimen, en büyük idealinin ise gazeteci olmak olduğunu söyledi.

Havza Huzur Evi Müdürü Nusrat Yılmaz, liseli Ayşe’nin hizmetlerinden son derece memnun olduklarını belirterek, "Lise öğrencimiz Ayşe Çimen’in, yurdumuza gönüllü olarak kayıt olması, burada bakıma muhtaç insanlara hizmet vermesi bizleri bir hayli mutlu etmiştir. Herkesin Ayşe Çimen gibi duyarlı olmasını istiyorum. Burayı ziyaret bile çok büyük önem taşıyor. Halk olarak sevgi ve şefkati esirgemeyelim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2005 Salı 11:18:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Adem KOÇAK IP: 81.214.63.xxx Tarih : 5.05.2005 11:14:55
Ben Tekirdağ çorlu' dan adem . ben havza nın sivrikese köyündenim. böyle haberler almak benide çok gururlandırıyor. ben de lise son öğrencisiyim ama burdaki öğrencilerin çoğu bu konularda duyarsız davranıyor. Ayşe hanıma okul ve iş hayatında başarılar diliyorum. Yardımlarının karşılığınıda elbet görecektir. Sevgilerimle!....