16
Mayıs
2024
Perşembe
HAVZA - SAMSUN

Raybüs Amasya'yı Samsun'a bağladı

Devlet Demir Yolları'na ait olan ve Amasya Suluova arasında çalışan rayotobüsü, yoğun talep üzerine Amasya'dan kalkıp Samsun'un Havza ilçesine kadar gidecek.

6 Haziran tarihinde Amasya ve Suluova arasında çalışmaya başlayan ve günde 3 sefer yapan DDY'ye ait rayotobüsünün, Amasya Suluova arasında çalışan minübüslerden daha konforlu ve ucuz olduğu için vatandaşlar tarafından yoğun talep görmesi ve Havza'ya kadar gitmesinin vatandaşlar tarafından talep edilmesinden sonra Amasya'dan Samsun'un Havza ilçesine kadar çalışmaya başladı.

Amasya Suluova arasında 1.5 YTL, Amasya Havza arasında 2.25 YTL ücretle yolcu taşıyan rayotobüsünün Amasya Havza arasındaki ilk seferine katılan Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan ve DDY Sivas 4. Bölge Müdürü İlhan Kelek, belediye tarafından ikram edilen elma suyundan içerek manzara eşliğinde yolculuk yaptılar.

Yolculuk esnasında bir müddet rayotobüsünün makinistliğini yapan Belediye Başkanı İsmet Özarslan, "Rayotobüsü Amasya Suluova arasında çalışmaya başladı başlayalı 39 bin yolcu taşımış, bu yüzde 50'ye tekabul etmekte. Vatandaşlarda son derece memnunlar, son derece konforlu ve güvenli bir yolculuk. Amasya Havza arasında talep oldu. Havza bir termal kenti olduğu için Amasya'dan Havza'ya gidecek yolcu sayısıda oldukça önemli, o yüzden DDY böyle bir talebi değerlendirdi ve sefer koydu" dedi.

Vatandaşlardan rayotobüsüne kendi malları gibi iyi bakmalarını isteyen Sivas 4. Bölge Müdürü İlhan Kelek, "Amasya Havza arası 45 kilometrelik bir mesafe, rayotobüsü seferi vatandaşların talebi ile Havza'ya kadar uzatıldı. Almasya Suluova arası 1.5 YTL, Amasya Havza arası ise 2.25 YTL" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 18:35:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?