17
Mayıs
2024
Cuma
HAVZA - SAMSUN

Samsun: Havza şehidine ağladı

Ağrı’nın Patnos İlçesi’nde trafik kontrolü yaptığı sırada içinde bulunduğu araca teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan polis memuru Can Şencan Samsun’un Havza İlçesi’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Havza İlçesi Devlet Hastanesi’nden alınan Can Şencan’ın (28) cenazesi Havza İlk Kıvılcım Polis Karakolu’na getirilerek burada bir tören düzenlendi. Şehit polis Can Şenca’nın Türk bayrağına sarılı naşı tören için ambulanstan indirildiğinde şehit yakınlarının tabuta sarılarak attıkları feryatlar yürekleri dağladı. Şehit yakınlarını Samsun İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan ve görevliler teskin etti.

Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, Can Şencan’ın, Ağrı’nın Patnos İlçesi’nde çıktığı uygulamada vatan hainlerinin hunharca saldırısı sırasında şehit olmasının, Emniyet mensuplarını ve Türk halkını derin acıya boğduğunu belirterek, "Bu bir avuç eşkıya asla emellerine kavuşamayacaktır. Nice Can Şencanlar vazifesi başında ve bu kahraman şehidimizin kanı da yerde kalmayacaktır. Şehidimizin ailesi ve çocukları artık bizim ailemiz, çocuğumuzdur" dedi.

Samsun Valisi Mustafa Demir de, Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcında Atatürk’ün Havzalılar tarafından ağırlandığını, ilk kıvılcımın Havza’da parladığını ifade ederek, "Bu kahraman ilçemiz Havza’da, bugün kahraman şehidimiz Can Şencan için toplandık, acımız büyük. Devletimiz ve milletimiz bu bir avuç terörist eşkıyanın üstesinden gelecektir. Budan kimsenin şüphesi olmasın. Şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum" diye konuştu.
4 yıllık polis memuru, evli ve 1 çocuk babası olan Can Şencan, burada yapılan törenden sonra Gamlık Köyü’nde kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi. Cenaze törenine katılanlar, bölücü eşkıya teröristlerine lanet okudu.

Törene, Samsun Valisi Mustafa Demir, İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, İlçe Emniyet Müdürleri, Havza Kaymakamı Azmi Çelik, Havza Emniyet Amiri Cengiz Alat, Jandarma Bölük Komutanı Ömer Mucuk, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve binlerce kişi katıldı. Cenaze trenine ayrıca, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü birimlerinde görevli meslektaşları ve 15 gün önce görev yaptığı Giresun’daki polis arkadaşları da katıldı

iha-samsun
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2004 Cumartesi 10:45:54
Güncelleme :8 Nisan 2005 Cuma 14:22:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?