22
Mayıs
2024
Çarşamba
HAVZA - SAMSUN

Tarım ve hayvancılık masaya yatırıldı

Samsun Tarım İl Müdürlüğü tarafından Kavak ve Havza ilçelerinde tarım ve hayvancılık konularında bilgilendirme toplantıları düzenlendi. 

Kavak Belediyesi ve Tarım İlçe Müdürlüğü'nün organize ettiği, ilçe tarım ve hayvancılığının tartışıldığı, sorun ve çözüm önerilerinin sunulduğu toplantı ise Belediye Düğün Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Belediye Başkanı Bahri Kesici, Tarım İl Müdürü Sadullah Kirenci, Tarım İlçe Müdürü Fevzi Çalışıcı, İl Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürü Recep Kırbaş, Proje ve İstatistik Müdürü Cezmi Özdemir, Uzman Muammer Öztürk, Ziraat Mühendisi Süleyman Güney konuşmacı olarak katıldılar. 

İlçede tarım ve hayvancılıkla uğraşan 200 civarında üreticinin ilgiyle izlediği toplantı, Belediye Başkanı Bahri Kesici'nin konuşmasıyla başladı. Konuşmasına tarım ve hayvancılığın ülke ekonomisindeki önemine işaret ederek başlayan Başkan Kesici, "İlçemizin kalkınması için OSB yatırımlarının yanında, tarım ve hayvancılık OSB'de çok önemlidir. Bu yıl DPT yatırım programına Kavak Hayvansal Ürünler Sanayi Bölgesi dahil edilmiştir. Yeri tespit edildikten sonra çok kısa zamanda altyapı çalışmaları başlayacaktır. Artık birlikte hareket etmeyi öğrenmek zorundayız" diye konuştu. 

Belediye Başkanı Bahri Kesici'den sonra söz alan Tarım İl Müdürü Sadullah Kirenci, "Kavak bizim ilçelerimiz içinde çok büyük önem verdiğimiz bir yerdir. İl Müdürlüğü olarak tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticilerimize her türlü desteği vermeye hazırız. Bize ihtiyacınız olduğunda gece gündüz demeden köylerimize kadar geliriz" şeklinde konuştu. 

Öte yandan, Havza Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan toplantıda konuşan Tarım İl Müdürü Sadullah Kirenci, Havza'da 23 bin büyük baş hayvanın bulunduğunu bunun yaklaşık 10 bin adedinin yerli ırk oluğunu belirterek, "Bu iyi bir rakam değil. 3 kilo süt veren inek değil 20-30 kilo süt veren inekler istiyoruz. Bizler Havza'nın hayvancılıkta damızlık üreten bir ilçe olmasını istiyoruz. Bunun içinde çalışmalarımız devam ediyor. Havza'da süt üreticileri birliği kurduk, şimdide kırmızı et üreticiliği kurma çalışmalarımız devam ediyor" açıklamasında bulundu. 

Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Muhterem Mutlu ise, önce tarımda kalkınmanın gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2007 Perşembe 10:19:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aslan akca IP: 88.233.177.xxx Tarih : 19.04.2007 08:38:19
gecte olsa iyi birkarar yöremiz cok uygun gönlümüz den gecen iyi ve hayırlı olması inşaalah istanbul dan ak-mar akca ailesi