24
Mayıs
2024
Cuma
KAVAK - SAMSUN
Belediye Sayfaları

15 firmaya yer tahsisi

Kavak Belediye Başkanı Bahri Kesici, Kavak Organize Sanayi Bölgesi’ne (KOSB) yatırım yapmak isteyen 15 firmaya yer tahsisi yapıldığını söyledi.

Kesici, Samsun’un teşvik alamamasına rağmen KOSB’e yatırımcıların büyük ilgi gösterdiğini belirterek, "Teşvikin çok avantajı vardı. Ancak, Samsun böyle bir imkana kavuşamadı. Bu da dünyanın sonu değil. 104 hektarlık bir alan olan KOSB’un ilk etapta 50 hektarlık bölümü yapılıyor. Mayıs sonu itibariyle bu 50 hektarlık alanın altyapısı tamamen bitecek. Elektrik bağlantıları tamamlandı. 15’in üzerinde firma, yatırım yapmak için başvurdu. Biz de hepsine yer tahsisi yaptık. Çok ciddi yatırımcılar var. Bunlar, yatırım yapmak için çalışmalar başlattı. Yaz sonuna kadar 7 fabrikanın kaba inşaatının yapılacağını ve bu yıl içinde üretime geçeceğini düşünüyorum" dedi.

Güney Kore ve Hollanda’dan birer firmanın Türk ortaklığı ile yatırım yapmayı hedeflediğini de belirten Belediye Başkanı Bahri Kesici, " Bütün firmaların yatırım yapması durumunda en az bin kişiye istihdam sağlanacağını umut ediyorum. Bu, Kavak İlçesi için çok büyük bir imkandır. Şuandaki işsiz insanların burada iş bulması mümkün değil. Beceri eğitimlerinden geçmeleri gerekmektedir. Bizde İŞKUR ile bir çalışma başlatarak meslek edindirme kursları açmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2005 Pazar 11:27:10
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 16:33:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?