27
Mayıs
2024
Pazertesi
KAVAK - SAMSUN
Belediye Sayfaları

Tecavüzcülere ceza yağdı

Samsun'un Kavak İlçesi'nde, eşinden ayrı yaşayan 22 yaşındaki H.K.'ya çektikleri fotoğraflarla şantaj yapıp defalarca tecavüz ettikleri iddiasıyla tutuklu yargılanan F.G.(28) ile B.K.'ya (49) ceza yağdı.

Her iki sanık duruşmaya katılmazken, avukatları genç kadının kendi rızasıyla ilişkiye girdiğini ileri sürerek müvekkillerinin beraatini istedi. Ancak mahkeme, tutuksuz sanıklar F.G.'ye 26 yıl 5 ay 15 gün, B.K.'ya ise 28 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Kavak'ın Yenigün Köyü'nden H.K., 2006 yılında evlenerek İstanbul'a gitti. Ancak eşiyle geçinemeyen genç kadın 3.5 ay sonra köyüne geri dönerek boşanma davası açtı. 2009 Ağustos ayında da köyde bulunan komşuları F.G., genç kadını önce telefonla rahatsız etmeye başladı. H.K. ne kadar kendisini rahat bırakmasını istese de başarılı olamayınca F.G. ile buluşmaya karar verdi. Genç kadın, köyün 200 metre dışındaki ormanlık alanda buluştukları F.G.'den kendisini rahat bırakmasını isterken, iddiaya göre bu sırada çalıların arasında bulunan B.K. yan yana ikisinin fotoğrafını çekti. Bir süre sonra da yanlarına gelerek H.K.'ya, "Birlikte fotoğrafınızı çektim. Bizimle cinsel ilişkiye girmezsen bu fotoğrafla senin adını o...u'ya çıkarırım" diyerek tehdit etti.

ÖNCE ORMANDA TECAVÜZ ETTİLER

Korkuya kapılan H.K. eve gitmek isteyince F.G. ve H.K. genç kadının ellerini, ayakları tutup ağzını kapatarak ormanlık alanda sırayla tecavüz etti. Bu olaydan sonrada tehditlerine devam eden iki kişi genç kadına samanlıkta ve boş bir evde bir kaç kez daha tecavüz etti. Son olarak B.K. bir gece vakti gizlice H.K'nın odasına girdi. Gürültüye uyanan genç kadın karşısında gördüğü H.K.'nın kafasına vazoyla vurup bağırınca babası H.G. (59) uyandı. Korkuya kapılan sanık kaçarken, genç kadın babasıyla birlikte jandarmaya giderek şikayetçi oldu. Gözaltına alınan iki sanık çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Yaklaşık 1 yıl cezaevinde kaldıktan sonra da üzerlerine atılan suç vasfının değişme olasığılı dikkate alınarak tahliye edildi.

YAŞADIKLARINI ANLATTI

Bugün Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya ise sanıklar ve mağdur katılmadı. Daha önceki ifadelerinde sanıklardan şikayetçi olduğunu dile getiren H.K. şunları anlattı:

"F.G. beni rahat bıraksın diye yanına gittim. Konuşurken B.K. fotoğraf makinesiyle yanımıza gelip 'Sizin resimlerinizi çektim. Bizimle ilişkiye girmezsen senin adını o...u diye çıkarırız' dedi. Gitmek isteyince zorla ikisi birlikte ellerimi ve ayaklarımı tutup yere yatırdı. Bağırıp yardım istedim ama kimse sesimi duymadı. Burada bana sırayla tecavüz ettiler. Bundan sonra da 4- 5 kez samanlıkta ve kullanılmayan boş bir evde bana tehditle tecavüz ettiler."

'RIZASIYLA' DEDİLER AMA

Duruşmaya katılan sanıkların avukatları ise, genç kadının her iki sanık ile de kendi rızasıyla ilişkiye girdiğini ileri sürerek, "Boşanma davası devam ederken, iki kişiyle ilişkiye girmiştir. İlişkisinin duyalmasından korktuğu içinde müvekkillerimizi şikayet etmiştir. Beraatlerini istiyoruz" diye konuştu. Daha önceki duruşmaya katılan iki sanık ise, H.G ile kendi rızasıyla ilişkiye girdiklerini söyledi.

Mahkeme, sanıklardan F.G.'ye 'tecavüz, hürriyetten yoksun bırakma ve konut dokunulmazlığını ihlal' suçlarından 26 yıl 5 ay 15 gün, B.K.'ya ise aynı suçlardan ve hırsızlıktan toplam 28 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası verdi.

DHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2013 Salı 16:09:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?