16
Mayıs
2024
Perşembe
KAVAK - SAMSUN
Belediye Sayfaları

60'lık mucidin müthiş icadı

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, çok fonksiyonla biçerdöver icat eden 60'lık mucidi tebrik etti.

Samsun'un Kavak ilçesindeki OSB'de faaliyete geçen Usta Makina'nın sahiplerinin babası olan 60 yaşındaki Cafer Usta, icadının şimdiden büyük taleple karşılaştığını belirtti. Vali Güzeloğlu'na bilgi veren Cafer Usta, çok fonksiyonlu biçerdöverin diğerlerinden farklı olarak samanı çok ince bir şekilde balyaladığını da kaydetti. Hasat zamanı sıfır kayıpla çalışan makinesini 2 yıl denediklerini, başarılı sonuç elde ettiklerini ifade eden Cafer Usta, "Benim yaptığım biçerdöverin tarlada 1 ton buğdayı depolama kapasitesi var. Aynı zamanda samanı balyalıyor. Tarlada da sap bırakmıyor" dedi.

Vali Güzeloğlu, patent için müracaat eden Cafer Usta'ya, "Bu makinenin adı 'Hasat' olsun. Çiftçimizin arayıp da bulamadığı böyle bir biçerdöverin Kavak OSB'de Cafer amca tarafından yapılması son derece memnuniyet verici. Bunun çok büyük pazarı olur. Cafer amca buğdayda hasat derdini bitirmiş" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 09:47:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal muştu IP: 88.229.127.xxx Tarih : 17.11.2007 18:22:20

KAVAK,ta böyle bir makinanın yapılmasından çok mutlu oldum. usta kardeşleri tebrik eder kendilerine teşekkür eder başarılarının devamını canı gönülden diliyorum.