22
Mayıs
2024
Çarşamba
KAVAK - SAMSUN
Belediye Sayfaları

Eğitimde yatırım atağı

Samsun'un Kavak ilçesinde belediyenin imarda okul olarak ayırdığı arazi üzerine Anadolu Lisesi'nin temeli atıldı.

Kavak Belediye Başkanı Bahri Kesici, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun yakın ilgisi sonucu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Kavak Kaymakamı Yusuf Özdemir ve Kavak AK Parti İlçe Başkanı Salih Çelik'in gayretleriyle Kavak Anadolu Lisesi'nin temelinin atılmasının sevinçle karşılandığını söyledi.

Samsun İl Özel İdaresi'nin inşaatın biran önce başlaması için ilçeye 100 bin YTL gönderdiğini kaydeden Başkan Kesici, "Kaymakamlık temeli attı. 6 dönüm arazi üzerinde 3 katlı 18 derslikli Kavak Anadolu Lisesi yapılacak" dedi.

Lisenin kaba inşaatı için İstanbul merkezli Anel Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Çelikol'un sponsor olduğunu dile getiren Kesici, "İşadamı Çelikol, yıl sonuna kadar kaba inşaatın bitirilmesi için destek verdi. Bunun protokolü yapılacak. Okulun tamamen bitirilmesi için de hayırsever vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz" diye konuştu.

ÖĞRENCİ YURDU ŞART
Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne bağlı Kavak Meslek Yüksek Okulu bünyesinde şu anda inşaat ve harita bölümleri bulunduğunu, üniversite senatosunun elektrik ve doğalgaz bölümleri açılması kararını da aldığını ifade eden Kesici, şunları söyledi: "Yüksekokul gece eğitimine de başlayacak. Şu anda 320 öğrenci var. Ancak ne yazık ki öğrencilerin kalacağı yurt yok. Bu nedenle mevcut bölümleri kazanan öğrencilerimiz yer sıkıntısı çekiyor. Yeni bölümlerde ilçemizde yurt olmadığı için açılamıyor. Şu anda Kavak'a yurt yapılmasının çabalarını veriyoruz."

Kredi ve Yurtlar Kurumu'na 22 dönüm arazi vermelerine rağmen bu kurumun yetkililerinin 320 öğrenci için yurt yaptıramayacağını söylediğini kaydeden Kesici, şöyle devam etti: "Biz, '2 yeni bölüm daha açılacak, gece eğitimleri başlayacak, yurt olmadığı için yeni bölümler açılamıyor' diyoruz. Arsa bağışladığımız kurum, 320 öğrenci sayısını gündeme getiriyor. Bürokrasiyi aşamıyoruz. Kredi ve Yurtlar Kurumu ile görüşmelerimizi sürdürürken ayrıca İstanbullu işadamı Hasan Acar ile de irtibata geçtik. İşadamı Acar şu anda ilçemize yükseköğrenim yurdu yapmak üzere fizibilite çalışmalarını başlattı. İnşallah hayırlı sonuç çıkar. Kavak'ın kötü talihini yenmek üzere her türlü çabamız sürüyor. Bu çabalarımızdan biri de eğitim alanındadır."

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 11:52:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?