22
Mayıs
2024
Çarşamba
KAVAK - SAMSUN
Belediye Sayfaları

İŞ-KUR yol ve menfez yapıyor

Samsun'da geliştirilen proje kapsamında, Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR), 15 köyün yol ve menfez gibi çalışmalarını yapıyor, işsizlere iş kapısı bulmak için yapılacak çalışmalarda kuruma kayıtlı işsizleri çalıştırıyor. 

Türkiye İş Kurumu ve Kavak İlçe Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin ortak yürüttüğü ve Avrupa Birliği'nden (AB) destekli Özelleştirme Sosyal Destek Projesi kapsamında 15 köyde yol, menfez, ricat duvarı ve parayuf çalışması başlatıldı. Aralık ayında başlayan ve bu yılın Nisan ayında sona erecek, peşine yeni projenin başlayacağı çalışmada belirlenen 15 köyün eksiklikleri giderildi. Kurumda kayıtlı işçilere iş imkanı sağlanarak, sigortaları yapıldı, maaşları verildi, işsizlerin meslek sahibi olmaları sağlandı. 

Türkiye'de ilk defa, görevi sadece iş bulmak olan İŞ-KUR, kendi iş sahasını oluşturarak, işsizlere iş imkanı sağladı. Yaklaşık normal ihaleye yöntemiyle yapıldığı takdirde 250 bin YTL'ye mal olacak çalışmaları da 50 bin YTL'ye mal ederek devletin tasarruf etmelerini sağladı. İlk defa uygulanan projene başarı sağlanırken, projede yer almak için işsiz vatandaşlar yoğun talep gösteriyor. 

İŞ-KUR İL Müdürü Tahsin Bayar, işsizlere iş bulmak gibi görevi olan İŞ-KUR'un geliştirilen projeyle hem işsizlere iş bulduğunu hem de köylerdeki eksikliklerin giderildiğini söyledi. Türkiye'de ilk defa böyle bir sistemin uygulandığını dile getiren Bayar, "15 köyümüzün ihtiyaçları belirlendi ve giderildi. Tüm çalışmalar tamamlandı. Yapılan işlerde kaynağı kaymakamlık ve biz sağladık. AB destekli olan projede işsiz vatandaşlarımız meslek öğrendi, sigortaları işledi hem de maaş aldılar. Onlarda hayatından memnun. Çalışma sonunda belli oranda işsizlere iş de bulup işe yerleştireceğiz. Bu da projenin zorunlulukları arasında" dedi. 

İŞ-KUR'un ilk defa yeni bir alanda çalışma yaptığını ve başarılı olduğun dile getiren Kavak Kaymakamı Yusuf Özdemir, 15 köyde yapılan çalışmanın maliyetinin ihale edildiği takdirde 250 bin YTL olacağını, ancak 50 bin YTL ile tüm işlerin eksiksiz bitirilerek tasarruf sağlandığını kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2007 Perşembe 19:05:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet abidin IP: 88.247.245.xxx Tarih : 26.02.2007 09:23:30
evet inşallah verilen sözler yerine getirilir umarız