22
Mayıs
2024
Çarşamba
KAVAK - SAMSUN
Belediye Sayfaları

Kavak OSB için dev adımlar

Kavak İlçesi Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) yatırımcılar, AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Suat Kılıç'tan elektrik kapasitesinin arttırılmasını ve doğalgaz istedi. 

Kılıç, elektriğin arzu edilen kapasiteye ulaştırılacağı, doğalgaz ulaştırılması için de fizibilite çalışmalarına derhal başlanacağı sözü verdi. 

Milletvekili Kılıç, AK Parti Kavak İlçe Başkanı Salih Çelik, Kavak OSB'ye yatırım yapan Varol Endüstriyel Mutfak ve Soğutma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Akın Varol ve Samkek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ozan Demiröz ile birlikte Kavak OSB'de incelemelerde bulundu. 

Kavak OSB'de yapmış olduğu incelemeler sırasında fevkalade büyük bir heyecana kapıldığını dile getiren Kılıç, "Kavak OSB adeta ellerimizde doğup büyüdü. Çünkü AK Parti dönemine kadar burada mütevelli heyetin kurulması dışında hiçbir çalışma yoktu. Bu bölgede arazi tahsislerinin başlamasını takiben müracaat eden firma sayısı oldukça yüksek düzeyde gerçekleşti. 21 firma müracaat etti ve arazi tahsisi yapıldı. Şu anda kuruluşu devam eden sanayi tesisleri var. Biri Samkek. Hem iç pazara hem ihracata yönelik üretim yapıyor. Bir diğeri Varol Endüstriyel Mutfak ve Soğutma Sanayi. Alemdar Soğutma Sanayi var. Samsun Cam Sanayii'nin burada büyük bir fabrika çalışması var. Usta Makine Sanayii'nin devam eden fevkalade güzel sanayi oluşumu var. Devam eden fabrikaları temeli atılan ve inşaat çalışmaları süren diğer üniteler takip edecek ve Kavak OSB'de üretimin başlayacak. Buradaki üretim iç pazara ve ihracata yönelik olacak" dedi. 

Yatırımcıların elektrik kapasitesinin arttırılması ve doğalgaz talepleriyle karşılaşan Kılıç, OSB nedeniyle Kavak mıntıkasında enerji talebine ciddi bir yüklenme olacağını ve dolayısıyla elektrik kuvvetinin arttırılması gerektiğini açıkladı. Kılıç, "Maliyeti 8-10 milyon YTL arasında tahmin edilen güçlü bir sanayi trafosunun kurulmasına yönelik çalışmalara bu ziyaret neticesinde hız vereceğiz ve yatırım programındaki bu işin hızlandırılmasını sağlayacağız. Yaklaşık 28 kilometre mesafeden doğalgaz hattı geçiyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Hilmi Güler ile görüşerek Kavak OSB'ye doğalgaz sevkıyatının yapılmasına ilişkin projenin fizibilite çalışmalarına kısa sürede başlayacağız. Buna paralel olarak Kavak OSB'nin doğalgaza kavuşması yönünde sağlam ve süratli adımlar atacağız. Buradaki istihdam bölgede ciddi bir rahatlamaya yol açacak" diye konuştu. 

Kavak OSB'de yatırım yapan girişimcileri kutlayan ve heyecanlarının yakın gelecekte ihracata da yansıyacağına değinen Kılıç, "Kavak OSB bölgedeki en kuvvetli sanayi bölgelerinden biri olacak. Yakın gelecekte Havza OSB'nin de yapılmasıyla beraber OSB'ler Samsun'dan başlayarak Kavak ve Havza istikametinde iç bölgeye doğru kuvvetli bir etkileşim içinde olacak. Bafra OSB'yle birlikte bütün bu OSB'lerin üretim entegrasyonuyla Samsunumuz hem ihracat hem de üretim potansiyelini arttırma noktasında muazzam imkanlar yakalamış olacak" şeklinde konuştu. 

Kılıç, Kavak'tan ayrıldıktan sonra Havza AK Parti İlçe Başkanı Sebahattin Özdemir ve Havza Belediye Başkanı Murat İkiz'le bir araya geldi. Özdemir ve İkiz'le ilçenin ihtiyaçlarını ve devam etmekte olan yatırımlarını konuşan Kılıç, doğalgaz şehir içi hattının döşeme çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi: 

"Havza-Vezirköprü-Bafra hattına doğalgaz döşenmesi çalışmaları 2005 yılında başlamıştı. Her 3 ilçeye de ana iletim hatları ulaşmış durumdadır. Şimdi şehir içi dağıtım şebekelerinin ihalesi yapılacak. Şehir içi dağıtım şebekeleri projelendirildi ve 3 ilçemizin ihalesi birlikte gerçekleştirilecek. Önümüzdeki 15 günlük süreç ihaleye katılacak firmalara ilişkin yeterlilik başvurularının toplandığı bir süreç olacak. 2 aylık süreçte ise 3 ilçemizin şehir içi doğalgaz dağıtım şebekelerinin ihalelerinin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Bunu takiben her 3 ilçemizde şehir içi dağıtım şebeke hatlarının döşenmesine ilişkin çalışmalar başlayacak. Temennimiz 2007 yılının sonuna kadar şehir içinde cadde ve sokaklar bazında doğalgaz ulaşımını sağlayabilmektir" 

Kılıç, Havza OSB ile ilgili çalışmaların başlatıldığını, kısa süre içinde somut ve net adımlar atılacağını, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Samsun Valiliği koordinasyonunda bu çalışmaların yürütüleceğini ve işin hızlandırılması için siyasi iradelerini tam ve sağlam olarak ortaya koyduklarını sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2007 Cuma 16:51:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sefer kırış IP: 88.238.10.xxx Tarih : 11.05.2007 17:12:58
biran önce kavak organize sanayinin açılmasını ümid ediyorum.SAYGILARIMLA