22
Mayıs
2024
Çarşamba
KAVAK - SAMSUN
Belediye Sayfaları

Kılıç: DP Menderes'e ihanet etti

AK Parti Samsun Milletvekili ve 3. sıra adayı Suat Kılıç, Demokrat Parti'nin (DP) Menderes'e ihanet ettiğini söyleyerek, milletin bu ihanetin bedelini 22 Temmuz'da ödeteceğini belirtti.

Samsun'un Kavak ilçesinde düzenlenen mitingde halka seslenen AK Parti'li Suat Kılıç, DP'nin tarihini ve Adnan Menderes'in eserlerini uzun uzun anlattıktan sonra bugünkü DP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki tavrını eleştirdi.

Türk milletinin, CHP'nin eseri olan kıtlıktan rahmetli Menderes ve onun arkadaşları sayesinde kurtulduğunu hatırlatan Kılıç, "Milletimiz köylerinde traktörü Menderes devrinde gördü. Köy yollarında iş makinelerinin yol çalışmaları Menderes devrinde başladı. CHP devrinin eseri olan bitlere karşı milletimiz sabunu Menderes'le gördü. 1950-1960 arasındaki bu milletperver, milliyetperver hizmetlerin bugünkü sahibi AK Parti iktidarı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan'dır. 10 binlerce kilometre köy yolu yaptık, susuz köylerimizi suya kavuşturduk. Fakir insanlarımızı hastane kapılarında rehin kalmaktan kurtardık. 6 bin 800 kilometre duble yol yaptık. Türkiye'nin her tarafını okullar, hastaneler ve sağlık ocaklarıyla donattık" dedi.

AK Parti iktidarının hizmetlerinden rahatsız olanların Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tekere çomak soktuğunu vurgulayan Kılıç, "Hizmetlerimiz nedeniyle muhalefete verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Ama onlar rahatsız oluyorlar diye hizmetlere ara verecek değiliz" diyen Kılıç, şöyle konuştu: "Durmak yok, tam yol devam. Türkiye için Türk milleti için çalışmaya devam edeceğiz. Ancak bu arada Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin kuyruğuna takılarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) boykot eden Demokrat Parti'nin ve Sayın Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın tavrını halka şikayet etmeyi de sürdüreceğiz. Menderes'in demokrasi mücadelesinin eseri olan Demokrat Parti'yi CHP'nin stepnesi yaptılar, yedek lastiğine dönüştürdüler. Şanlı demokrasi mirasına karşı sergilenen bu saygısızlığın bedelini benim aziz milletim 22 Temmuz seçimlerinde gereken şekilde ödetecektir."

DP'nin de MHP'nin de yüzde 10 barajının altında kalacağını da dile getiren Kılıç, Türkiye'de istikrarın devamı için tek başına AK Parti iktidarı ile yola devam etmenin şart olduğuna dikkat çekti. Kılıç, "İstikrar için ne yapılması gerektiğini en iyi milletimiz biliyor. Bunları barajın altına sallayacak, istikrar içinde yola devam kararlılığını koruyacaktır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2007 Perşembe 17:22:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yavuz demir IP: 88.233.44.xxx Tarih : 29.07.2007 21:37:09
secimi birinci sırada kazandınız.vekillihide kazandınız.inşahlah samsun kavak ilcesine organize sanayiyi bir faliyete gecirirsiniz de millet borcunuzu ödersiniz.sayın suat bey