16
Mayıs
2024
Perşembe
KAVAK - SAMSUN
Belediye Sayfaları

Yatırımcıya doğalgaz müjdesi

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kavak Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yatırım yapacak sanayicilere doğalgaz müjdesi verdi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında kaymakamlıkta toplanan Kavak OSB Mütevelli Heyeti yeni kararlar aldı. Kavak OSB'de bundan sonra arsa tahsislerinin sektörel plana göre yapılacağını dile getiren Vali Güzeloğlu, "Bize yer tahsisi için müracaatta bulunan 3 girişimciye daha tahsis yaptık" dedi.

Kavak OSB'de halen gıda, cam ve endüstriyel mutfak sektörlerinde 5 firmanın üretime geçtiğini, bu firmalarda 90 kişiye istihdam oluşturulduğunu ifade eden Güzeloğlu, "Şu anda 4 firma ise deneme üretimi yapıyor ve 30 işçi çalıştırıyor. 2008'in ortalarında tam kapasite üretime geçecekler ve o zaman toplam 9 fabrikada 222 işçi çalışacak. Bu çok önemli bir rakam" diye konuştu.

Kavak'ta bacaların tütmeye başlamasıyla tersine göçün yaşandığını kaydeden Güzeloğlu, bu tersine göçü hızlandırmak için sık sık elektrik kesintisi sıkıntısıyla karşı karşıya olan ve pahalı enerji kullanan sanayicinin yanında olacaklarını vurguladı.

Güzeloğlu, öncelikle elektrik kesintisine son vereceklerini dile getirerek, "TEİAŞ Genel Müdürlüğü ile protokol imzalayarak Kavak OSB'ye 5 milyon YTL'ye mal olacak trafo merkezini kuracağız. Burada elektrik kesintisi yaşanmayacak. Ayrıca Kavak'a doğalgazı getireceğiz" müjdesini verdi.

Güzeloğlu, Vezirköprü, Bafra ve Havza'ya doğalgaz götürülmesi için çalışmaların sürdüğünü, doğalgaz hattının geçtiği en yakın noktanın Kavak'a 25 kilometre uzaklığında olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: "Ladik Şeyhli köyünden doğalgazı Kavak'a getireceğiz. OSB'deki sanayicimiz ucuza üretip rekabet şansı yakalayacak. Elektrik kesintileri de sona erecek. Kavak'ta bundan sonra yatırımlar hızlanacak. Kavak'ı güçlü ve çekici hale getireceğiz."
Güzeloğlu, Samsun-Ankara Karayolu ile Kavak OSB bağlantısını da gerçekleştireceklerini ve bütün bu uygulamaların en kısa sürede hayata geçeceğini belirtti.

Güzeloğlu, toplantıya katılan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Kaymakam Yusuf Özdemir, Belediye Başkanı Bahri Kesici, Samsun TSO Başkanı Adnan Sakoğlu, Samsun OSB Bölge Müdürü Sinan Turgut ve diğer yetkililerle birlikte Kavak OSB'de faaliyeti süren 5 fabrikada incelemelerde bulundu. Ziyaretleri sırasında Samkek'in ihracat yaptığını öğrenen Güzeloğlu, bu şekildeki firmaların sayısının her geçen gün artmasının mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2007 Salı 18:45:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?