14
Haziran
2024
Cuma
EKONOMİ
Belediye Sayfaları

OSB'de sona yaklaşıldı

Samsun'un Kavak İlçesi'nde, arsaları bedelsiz tahsis edilen Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) altyapı çalışmalarının bittiği, sıranın tahsis yapılan yatırımcıya geldiği belirtildi.

Kavak OSB'de incelemelerde bulunan Vali Yardımcısı Mustafa İngenç, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Kurt ve Kaymakam Yusuf Özdemir'e çalışmalar hakkında bilgi veren Kavak Belediye Başkanı Bahri Kesici, "Burada 104 hektarlık toplam alanda 53 parsel var. 30'undan fazlasını 15 firmaya tahsis ettik. 5-6 firma daha gelirse tahsis edilmemiş arsa kalmayacak" dedi.

Bu bölgede beklentilerinin 850 kişinin istihdam edilmesi olduğunu kaydeden Bahri Kesici, Kavak OSB'nin altyapı müteahhitliğini yaptıklarını, yol, su, elektrik problemi kalmadığını ifade etti. Kesici, "Altyapı derdi bitti. 2001 yılında ihalesi yapılıp 2002 yılında çalışmalara başlanan Kavak OSB'nin altyapı çalışmaları için 4 milyon YTL harcandı. Artık ödeneğe ihtiyaç yok. Bundan sonraki iş arsa tahsisi yapılan sanayicinin işi. Bir kısım yatırımcı işe başladı. Üretim yapacakları fabrikaların karkas inşaatları tamamlandı. Sanıyorum bu yılın sonunda 5-6 firma üretime geçmiş olur" diye konuştu.

Samsun Vali Yardımcısı Mustafa İngenç, henüz tahsisi yapılmayan arsalar için yatırımcının acele etmesi gerektiğine dikkati çekti. Milletvekili Mehmet Kurt ise, "Kavak'ta rutubet az. Hava kuru. Dolayısıyla ağaç ve kaplama sanayinin burada yerini almasını bekliyorduk. Ama ne yazık ki şimdiye kadar müracaat eden olmadı. Bu sektörlerin de gelmesini diliyoruz" şeklinde konuştu.

Bu arada, ısırgan otundan tekstil üreten bir firmanın Kavak OSB'den 70-80 dönümlük yer için fizibilite çalışması yaptırdığı finans sıkıntısını çözebilirse firmaya yer tahsisinin yapılacağı ve yatırım için faaliyete başlayacağı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2006 Cumartesi 12:58:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ONUR IP: 85.99.211.xxx Tarih : 9.05.2006 11:23:22
MERHABA! BEN KAVAKTA YAŞIYORUM ŞUANDA ASKERDEYİM HABERİNİZİ OKUDUM İNANIN ÇOK SEVİNDİM.UMARIM HERŞEY DEDİĞİNİZ GİBİ OLUR. İŞÇİ ALIMINDA ÖNCELİK KAVAKTA İKAMET EDİP BİZ İŞSİZ GENÇLERE VERİLMELİ. BU KONUDA DUYARLILIĞINIZI GÖSTERMENİZİ TEMENNİ EDİYORUM.ÇALIŞMALARINIZDA BAŞARILAR DİLİYORUM.SAYGILARIMLA...