15
Mayıs
2024
Çarşamba
ONDOKUZMAYIS - SAMSUN

19 Mayıs'ın sokakları aydınlanıyor

Samsun'un 19 Mayıs İlçe Belediyesi tarafından cadde ve sokakların gece aydınlatılması için hazırlanan 'Aydınlatma Projesi', vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı. 

19 Mayıs İlçesi merkezinde pilot bölge seçilen Pazar ve Cumhuriyet mahallelerinde cadde ve sokakların, askı tipi 100 adet ışıklandırma armatürü ve 18 adet direk aydınlatması tamamlandı. 19 Mayıs Belediye Başkanı Yılmaz Erel, zamanla bu çalışmayı diğer mahallelere yayacaklarını söyledi.

Erel, "Cadde ve sokaklarımızda bulunan askı tipi aydınlatma armatürleri TEDAŞ'ın teknik şartnamesine uygun olarak yapılmıştır. Belediyemize 40 bin YTL'ye mal olan 100 adet ışıklandırma armatürü ve 18 adet direk aydınlatmasının uzun ömürlü olması için gereken çalışmayı yaptık. Cadde ve sokakların ortasından aydınlanma ile daha verimli bir ışıklanma sağlanmış oldu. Sokak ortalarında direkleri yok ederek görüntü çirkinliğini önledik. Ayrıca cadde ve sokaklarda bulunan binalara tutturulan askı tipi armatürler sayesinde bölgenin estetik dokusunun ortaya çıkarıldı. Doğru ve homojen bir aydınlatma sağlamak suretiyle özellikle mağaza ve alışveriş merkezlerinin yoğun olduğu bölgelerde düzensiz ışık karmaşasının sona erdirilmesi sağlandı. Ana cadde ve tali sokaklar dahil gerçekleştirilen aydınlatma yoluyla güvenlik problemleri çözüldü. Bölgenin turistik albenisi ve potansiyeli güçlendirildi" diye konuştu. 

Başkan Erel, yaptıkları çalışmalarla ilçenin çehresini değiştirdiklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2007 Salı 12:40:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?