24
Mayıs
2024
Cuma
ONDOKUZMAYIS - SAMSUN

Başkan pedal çevirdi

19 MAYIS'TA 15. KÜLTÜR, SANAT VE TURİZM FESTİVALİ

Samsun'un 19 Mayıs İlçe Belediyesi'nce düzenlenen "15. Kültür, Sanat ve Turizm Festivali"nde gerçekleştirilen 'bisiklet gezisi' büyük ilgi gördü.

19 Mayıs Belediyesi'nce "Çevre ve Sağlık İçin Pedal Çevirelim Projesi" çerçevesinde düzenlenen bisiklet gezisine Belediye Başkanı Osman Topaloğlu da katıldı. Başkan Osman Topaloğlu, 290 genç ile ilçe merkezindeki Saat Kulesi'nden deniz sahiline kadar pedal çevirdi.

Festival hakkında bilgi veren Topaloğlu, amaçlarının, ilçede birlik ve beraberliği sağlamak ve ilçeye gelen turistlerle kaynaşmak olduğunu belirtti. 19 Mayıs ilçesinin ismini, Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcı olan 19 Mayıs tarihinden aldığını hatırlatan Topaloğlu, "Kurtuluş Savaşı açısından 19 Mayıs tarihi çok önemlidir. Böyle bir günü ve böyle bir tarihi ilçemize isim olarak aldık. Yeşil ile mavinin bir arada olduğu ilçemizde, halkımız için iyi, doğru ve güzel hizmetleri yapmaya devam edeceğiz. Bu tür sosyal faaliyetlere de devam edeceğimizi belirtmek isterim" dedi. Başkan Topaloğlu, geziye katılan gençlere çeşitli hediyeler verdi.

100 ÇOCUK SÜNNET EDİLDİ

Öte yandan, 15. Kültür- Sanat ve Turizm Festivali kapsamında 100 çocuk sünnet edildi. Sünnet olacak çocuklar, Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ile birlikte konvoy halinde şehir turu attı. Topaloğlu, 19 Mayıs Belediye Meclis üyeleri ve sünnet olan çocuklar aileleri ile birlikte, 19 Mayıs ilçesi Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıt'ına çelenk sundu. Başkan Topaloğlu, belediye olarak zorunlu hizmetlerin yanı sıra, vatandaşlara sosyal etkinliklerle hizmet etmek için çaba sarf ettiklerini, yardıma muhtaç ailelere destek amaçlı olarak sünnet şöleninin geleneksel olarak devam edeceğini söyledi.

19 Mayıs Belediyesi Düğün Salonunda gerçekleştirilen sünnet şöleninde 100 çocuk, 2 doktor ve 4 sağlık memuru tarafından sünnet edildi. Belediye Başkanı Ecz. Osman Topaloğlu da sünnet olan çocuklara çeşitli hediyeler takdim etti.

19 MAYIS'TA 15. KÜLTÜR, SANAT VE TURİZM FESTİVALİ
19 MAYIS'TA 15. KÜLTÜR, SANAT VE TURİZM FESTİVALİ
19 MAYIS'TA 15. KÜLTÜR, SANAT VE TURİZM FESTİVALİ
19 MAYIS'TA 15. KÜLTÜR, SANAT VE TURİZM FESTİVALİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 19:49:01
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 21:28:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?