23
Mayıs
2024
Perşembe
ONDOKUZMAYIS - SAMSUN

Ballıca'da eylem

Samsun’un 19 Mayıs İlçesi’nde bulunan Ballıca Sigara Fabrikası önünde, Tek Gıda-İş Sendikası Samsun Şubesi liderliğinde fabrikada çalışan 500 işçi, SEKA’da çalışan işçi arkadaşlarına destek ve fabrikalarının özelleştirilmemesi için eylem yaptı.

Ballıca Sigara Fabrikası’nda çalışan işçilere destek vermek için MHP Samsun İl Başkanı İbrahim Özyer, CHP İlçe yöneticileri ve çok sayıda esnaf eyleme katıldı. Saat 15.00’da başlayan ve sabah saat 06.00’a kadar devam edecek olan iş yerini terk etmeme eyleminde konuşan Tek Gıda-İş Sendikası Ballıca Sigara Fabrikası sorumlusu Erol Güven, "Bu gece, hepimiz işyerimize, fabrikamıza, tezgahlarımıza nasıl sahip çıktığımızı göstermek için buradayız. Bu gece IMF ve Dünya Bankası politikasına, ’sat-kapat-yağmalat mantığı’ ile yapılan özelleştirmelere karşı çıkmak için buradayız. Bu gece, işçiyi yok sayanlara karşı var olduğumuzu haykırma için buradayız. İşçilerine ve onurlarına sahip çıkarak verdikleri mücadele ile yaktıkları ateşi ülkeye yayan, 50 gündür kendilerini eşleri ve çocukları ile fabrikaya kilitleyerek meşru ve demokratik tepkilerini gösteren SEKA’lı işçi arkadaşlarımıza destek vermek için buradayız. Ülkenin her tarafında açlık, yoksulluk, işsizlik yaygınlaşıyor. Buna çare bulmak için mevcut hükümet yeni işyerleri açacağına fabrikaları kapatıyor, çalışanları işsizliğe ve alcığa mahkum etmek istiyor. Ne oldu özelleştirilen kuruluşlar kimin eline geçti? Bugün SEKA işçisine verdiğimiz destek, işçi sınıfının geçmişten gelen dayanışmasının bir gereğidir. Ateş düştüğü yeri yakmıyor, ülkeyi yangın yerine çeviriyor. Bu gidişe dur demek bize düşüyor" dedi.

Eyleme destek vermek için Ballıca Sigara Fabrikası’na geldiğini belirten MHP Samsun İl Başkanı İbrahim Özyer ise, "Sayın Başbakan Brüksel’e gittiniz geri adım attınız, peki Türk işçisi için bir defa daha geri adım atsanız fazla mı olur? İşçilerin bir siyasi partiye yönelmesi için buraya gelmedim. Ben buraya memleket davası için geldim" diye konuştu.

Tek Gıda-İş Sendikası Bölge Başkanı İsmail Duran ise yaptığı konuşmada, "Geçmişte bizi yok saymak isteyen, bunu deneyen partileri siyasi tarihimize gömdük. Bizim mücadelemiz ekmek mücadelesidir" dedi.
İşçiler ise, "Hükümet TEKEL’i al başına çal, TEKEL bizimdir bizim kalacak, Direne direne kazanacağız, TEKEL vatandır satılamaz, Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek" şeklinde sloganlar attılar.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2005 Cuma 21:29:11
Güncelleme :22 Mayıs 2005 Pazar 11:23:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih ocak IP: 84.154.239.xxx Tarih : 29.10.2006 00:25:36
mümkünse haberlerinizde partileri tekillestirmeden ve türkiyedeki issizligin ve imf ye karsi daha dogrusu avrupaya karsi ayakta nasil duracagimizi ve türk milletinin nasil birbirine destek olacak oldugunu anlatan canli icerikli ve mümkünse net ve büyük tarzda resimler kullanirsaniz buda habere ne kadar önem verdiginizi ve bizleri ne kadar cok aydinlatmak istediginizi gösterir devletin para kazan diran ve devleti ayakta tutan herseyin özellestirilmesine karsiyim tesekkürler