19
Mayıs
2024
Pazar
ONDOKUZMAYIS - SAMSUN

Başkan Erel görevine iade edildi

19 Mayıs İlçesi’nde, 1973 yılından bu yana 4 defa seçimle, 1 seneliğine de atamayla belediye başkanlığı görevine gelen ve 21 yıl başkanlık yaparak Türkiye’de bir rekora imza atan Yılmaz Erel, 28 Mart’ta bir kez daha belediye başkanlığını kazandıktan sonra Belediye Meclisi’ni usulsüz olarak topladığı iddiasıyla görevden alındıktan sonra, açtığı davayı kazanarak tekrar görevine döndü.

19 Mayıs Belediye Başkanı Yılmaz Erel, Doğru Yol Partisi (DYP) Samsun İl Başkanlığı’nda, İl Başkanı Erdem Demirbağ ve partililerle biraraya gelerek görevine başlamak üzere konvoy eşliğinde ilçeye hareket etti. Yılmaz Erel, ilçeye hareket etmeden önce, "Belediye Meclisi’ni usulsüz olarak topladığım iddiasıyla şikayet edilmiş ve görevden alınmıştım. Bunun üzerine Danıştay’a dava açtım. Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu toplanarak oybirliğiyle önceki kararı iptal etti. Haklılığımız, kusurlu olmadığımız belirlendi. 13 Aralık’ta karar tebliğ edildi. 14’ünde göreve başlamamla ilgili yazı Vilayet Makamı’na gönderildi. Bu sabah itibariyle görev kararımı aldım. DYP il yöneticilerimiz ile birlikte hizmetlere tekrar başlamak için ilçeme gidiyorum" dedi.

Görevden alındıktan sonra geçen 6 aylık süre zarfında 19 Mayıs’ta birçok hizmetlerin aksadığını ancak kendisinin de iyice bilendiğini de ifade eden Yılmaz Erel, "Önümüzdeki dönemde daha çok gayret edip halkımızla birlikte ilçemi kalkındırmayı sürdüreceğim. İlk defa 26 yaşımda Belediye Başkanı seçilmiştim. Bu onur bana 5 kez yaşatıldı. 21 yıl fiilen başkanlık yaptım. Bu dönem bittiğinde 26 yıl başkanlık yapmış olacağım. Bu da Türkiye’de az rastlanır bir rekor. Hemşehrilerimin güvenini layıkıyla yerine getirebilmek için hep çalıştım. Bundan sonra da çalışmaya devam edeceğim. Şimdi sorumluluğum daha çok arttı" şeklinde konuştu.

Samsun
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma 13:15:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?