16
Mayıs
2024
Perşembe
ONDOKUZMAYIS - SAMSUN

Kızılırmak Deltası'nın yönetim planı

Kızılırmak Deltası'nın yönetim planı için Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan 5 yıllık projenin çalışmalarına başlandı. Doğa Derneği tarafından yürütülen çalışma kapsamında, Kızılırmak Deltası'nın doğal güzelliklerinin korunmasına halkın katılımı amaçlanıyor. 

Samsun Doğayı Koruma Derneği Başkanı Murat Bulut'a, Kızılırmak Deltası Yönetim Planı Projesi Sorumlusu Can Yeniyurt ile bilgi veren Doğa Derneği Sulak Alanlar Koordinatörü Hatice Dinçsarısoy, delta ile ilgili çalışmalarının alt yapısının 2006 yılı içerisinde yapıldığını söyledi. Sarısoy, "Kızılırmak Deltası Yönetim Planı, 5 yılı kapsıyor. Bu zaman içerisinde deltanın güzelliklerinin korunmasına halkı da katmak. Bunun için de Samsun'da bulunan kamu kurumları, çevre ile ilgili sivil toplum örgütleri ve delta alanında bulunan köylerin muhtarları ile görüşmelerimiz başladı. Samsun'daki ilk ziyaretimizi kamu yararına hizmet veren Samsun Doğayı Koruma Derneği'ne yaptık" dedi. 

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Samsun Doğayı Koruma Derneği Başkanı Murat Bulut, çeyrek asırlık çevre dostu bir kuruluş olarak, kuruluşundan bu yana çevre ile ilgili yapılan tüm çalışmalara her zaman destek verdiklerini ve bundan sonra da desteklerinin süreceğini söyledi. 

Bulut, "Bünyesinde 316 tane kuş türünü barındıran Kızılırmak Deltamızın, yönetim planının hazırlanması yerinde verilen bir karar. Dernek olarak Kızılırmak Deltamızın doğal güzelliklerinin korunmasında bir çok çalışmalarımız oldu. Bu alanla ilgili yönetim planının çıkartılması bizlerin işini kolaylaştıracaktır" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2007 Perşembe 13:57:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?