18
Mayıs
2024
Cumartesi
ONDOKUZMAYIS - SAMSUN

Samsun:19 Mayıs'a 'Kent Ormanı' oluşturuldu

19 Mayıs İlçesi Karaköy mevkiinde 110 dekar alanda oluşturulan Samsun Kent Ormanı’nda yapılan çalışmaları, Adalet ve Kalkınma Partisi Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya, Çevre ve Orman Müdürü Kadir Kılıç, Bafra Orman İşletme Müdürü Yılmaz Tümer ve Dereköy Belde Belediye Başkanı Ahmet Topaloğlu yerinde inceledi. Milletvekili Musa Uzunkaya, Kent Ormanı içine yapılan yürüyüş parkuru ve gözetleme kulesin de incelemelerde bulunduktan sonra, yerden 7 metre yüksekliğe 4 ağaç arasına yapılan Komando İpi’nde yürüdü.


Uzunkaya, Samsun’un Kent Ormanı’nın önümüzdeki haftadan itibaren halkın piknik yapması için açılacağını ancak resmi açılışını Eylül ayında Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe’nin yapacağını söyledi.

Uzunkaya, Her İlde Kent Ormanı projesinin 12’sinin açıldığına dikkat çekerek, "13 Kent Ormanı Samsun’da oluşturuldu. Amacımız, doğa ve ile insanı barıştırmak. Orman yangınlarının önüne ağaç sevgisiyle geçmektir. Ormanları halka açarak insanlara ağaç sevgisini aşılıyoruz. İçinde her türlü oyun sahası, yürüyüş parkuru ve gözetleme kulesi olan Kent Ormanı’nda mangal yakmak yasak" dedi.

Bafra Orman İşletme Müdürü Yılmaz Tümer ise Kent Ormanları’nın geleneksel piknik anlayışı dışında insanların tamamen fiziksel ve ruhsal dinlenme ihtiyaçlarını karşılamak ve doğayla bütünleşmesini sağlamak, orman sevgisini ve bilincini arttırmak amacıyla tesis edildiğini kaydetti.

iha-samsun
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2004 Cuma 12:46:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?