22
Mayıs
2024
Çarşamba
ONDOKUZMAYIS - SAMSUN

TEKEL işçilerine destek yağıyor

Samsun'da özelleştirme kapsamında olan TEKEL Ballıca Sigara Fabrikası'ndaki işçilerin eylemine çeşitli sendika ve sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri destek verdi.

KESK ve bağlı sendikalar, Mimarlar Odası, Emekli-Sen, Halkevleri ve Samsun Yurtsever Cephe üyeleri, eylemlerini sürdüren ve fabrika girişine çadır kuran TEKEL işçilerine destek amacıyla vardiya değişimde nizamiye önünde toplandı. İşçilerin de katılmasının ardından özelleştirme karşıtı sloganlar atıldı, uygulama protesto edildi.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı eylemde özelleştirilmenin durdurulması, işçilerin mağdur edilmemesi istendi. KESK adına açıklama yapan Alpaslan Çepni, TEKEL işçilerinin her zaman yanında olduklarını, halklı mücadelelerine destek verdiklerini söyledi. Daha önceki özelleştirmelerde de yüzlerce çalışanın mağdur edildiğini iddia eden Çepni, eskiden zarar gerekçesiyle özelleştirme yapıldığını ancak bu kurumların şuanda kar ettiğini savundu. Daha sonra Samsun Yurtsever Cephe üyeleri, işçilere destek ziyaretinde bulundu. Cephe üyeleri, bir tiyatro gösterisi yaptıktan sonra basın açıklamasını okudu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2007 Cumartesi 19:19:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?