24
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Fındıkta hüsran

Samsun'un 19 Mayıs İlçesi'nde İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığı ekipleri, fındık üretimi yapılan 13 köyü gezerek üreticileri bilgilendirdi.

İlçede 21 bin 512 dekar alanda 960 ton fındık üretiminin yapıldığını belirten 19 Mayıs Ziraat Odası Başkanı Bayram Konuş, fındık hasadının ilçede 15-20 Ağustos tarihleri arasında başlayacağını, hasattan en az 5-10 gün önce fındık bahçelerindeki otların tırpanla temizlenmesi gerektiğini, erken hasat etmenin ise randımanı düşürerek protein ve yağ oranını olumsuz etkileyeceğini söyledi.

İlçede fındık üretimi yapılan Ormancık, Kuşkayası, Kösedik, Aydınpınar, Yeşilyurt, Cerekli, Fındıklı, Karagöl, Düzköy ve Çiftlik köylerini İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleriyle birlikte gezdiklerini belirten Konuş, "Fındıkların kuruduğuna dair yapılan şikayetleri incelemek üzere ürünlerde tespit için köylerimizde çalışma yaptık. Köylerimizde yaptığımız inceleme ve tespit sonucu bilhassa yol kenarları ve toprağın su tutma kapasitesinin az olduğu yerlerde aşırı sıcaklık ve kuraklıktan dolayı fındıklarda kuruma meydana geldiğini tespit ettik. Ayrıca azda olsa bazı fındık bahçelerinde fındık kozalak akarı, dalkıran, mayıs böceği zararlılarının sebep olduğu mahalli kurumalara da rastladık" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2005 Cumartesi 16:07:30
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 17:14:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?