18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET
Belediye Sayfaları

TL'nin itibarı iade edildi

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, MKYK Üyesi ve Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Samsun'un Salıpazarı İlçesi'ne bağlı köyleri ziyaretinde, koalisyon hükümetleri döneminde TL ile borç para istemenin ayıp kabul edildiğini söyleyerek, "Biz Türk parasına itibarını iade ettik" dedi.

Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Kalfalı, Fındıklı, Cevizli, Konakören, Suluca ve Yenidoğan köylerinde vatandaşlarla sohbet etti. Demir, vatandaşların sorusu üzerine, 2005 yılının ilk yarısında hortumculardan 2 katrilyon TL tahsil ettiklerini ifade etti. Koalisyon hükümetlerinin özensiz ve denetimsiz yönetimi altında özel bankaların batırıldıklarını söyleyen Demir, "Batık bankaların yükü milletimizin sırtında kaldı. AK Parti bu ağır yükün hafifletilmesi için tahsilat dönemini başlattı. Son 2.5 yıl içinde tahsilatımız 2 milyar doları aştı. 2005 yılı sonunu kadar 5 milyar dolar tahsilatı hedefliyoruz" diye konuştu.

Batan veya batırılan bankaların borç yükünün toplam 28 milyar dolar olduğunu, vade faizleriyle bu rakamın 46 milyar dolara ulaştığını dile getiren Demir, "Bizim iktidarımız öncesi oluşan bu büyük maliyetleri, açılan davalar yoluyla takip ve tazmine çalışıyoruz. Şimdiye kadar 2 bin 99 dava ve takip açılmıştır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2005 Salı 16:31:30
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 17:17:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?