17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

70'lik nine fındık ağası oldu

Miyaser Kambur, 500 kiloluk fındığı açık arttırmada 3.5 milyar liraya alarak Terme’nin "Fındık Hanım Ağası" olmayı hak etti.


Terme Kaymakamı Selami Altınok, AK Parti Terme İlçe Başkanı Adem Erbay, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Aslan Doğan, Evci ve Kozluk Belde Belediye Başkanları, Terme İl Genel Meclis Üyeleri Fikret Oy, Eşref Çebi, Kaşif Aksoy, Ünye İl Genel Meclis Üyesi Kemal Ergün ve Çamlıca köylülerinin katıldığı şenlikte konuşan köy muhtarı Mehmet Özmen, "Bu şenliği geleneksel hale getireceğiz. Amacımız, Organik Tarım Birliği’ni kurup şenliği Tarım Festivali’ne dönüştürmektir" dedi.


Terme Kaymakamı Selami Altınok, Çamlıca Köyü’nün Limantepe olarak anıldığını ve tarihi limanın kalıntılarının köy civarında bulunduğunu söyleyerek, "Köyümüzün faaliyeti örnek olmalıdır. Bizler birlik ve dirliğimizi sürdürdükçe her şeyi başarırız" diye konuştu.
Çamlıca Köyü’nde düzenlenen şölende halkoyunları, skeçler, şiirler ve yerel sanatçıların seslendirdiği türkülere de yer verildi. Şenliğin en ilgi çeken bölümü ise fındık ağasının belirlenmesinde yaşandı. Fındık ağası olmak isteyen erkeklere fırsat vermeyen 72’lik Miyaser nine, 500 kilo fındığı 3.5 milyar liraya alarak Terme İlçesi’nin "Fındık Hanım Ağası" oldu.

SAMSUN (İHA) -
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2004 Pazar 17:04:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?